Nyhedsbrev december 2017: DataCite bliver gratis | ServiceInfo udsender sms'er | DeiC konference til Fredericia

Af Torben B. Sørensen , 20/12/17
Nyhedsbrev fra DeiC, Danish e-Infrastructure Cooperation, december 2017.

Årets sidste nyhedsbrev fra DeiC præsenterer en ny tjeneste i DeiC-regi: DataCite Danmark, der tilbyder DOI'er (Digital Object Identifier) til forskningsdata. Brugere af DeiCs tjenester kan nu få besked om driftstatus og anden information via sms'er fra ServiceInfo. Det Kgl. Bibliotek fortæller om de fordele, videomødetjenesten Zoom giver, når biblioteket holder møder med folk over hele verden.

DeiC ønsker alle modtagere af nyhedsbrevet en god jul og et godt nytår! Vi glæder os til at se jer igen i det nye år - gerne til DeiC konferencen, der flytter til Fredericia.

Nyhedsbrevet sendes også på mail til tilmeldte abonnenter. Du kan til- og afmelde dig nyhedsbrevet pr. mail på denne side:


Logo for DataCiteDigitale nummerplader til forskningsdata bliver gratis

Den 1. januar 2018 overtager DeiC driften af DataCite Danmark, der hidtil har været drevet af DTU. DataCite Danmark er det danske bindeled til den internationale DataCite-organisation, der leverer unikke og langtidsholdbare identifikatorer i form af DOI'er (Digital Object Identifier) specielt til forskningsdata. Dermed bliver det gratis for danske institutioner at få DOI'er.

Trinity Hotel og Konference CenterDeiC konferencen 2018 flytter til Fredericia

Efter flere år i Kolding rykker DeiC konferencen næste år til Fredericia. Konferencen finder sted den 10.-11. oktober 2018 på Trinity Hotel og Konference Center.

Det Kgl. Bibliotek holder videomøder med ind- og udland via Zoom

Det Kgl. Bibliotek bruger videomødesystemet Zoom til både møder mellem afdelingerne i Danmark og internationalt. Systemet er enkelt at bruge og meget stabilt.

PRACE vil ud på universiteterne

Det europæiske supercomputersamarbejde PRACE (Partnership for Advanced Computing in Europe) øger indsatsen for at informere studerende og forskere om deres muligheder med supercomputere. Det sker med et nyt område på webstedet med titlen Outreach to Universities.

ServiceInfo informerer via sms-beskeder

Få en sms, hvis en af DeiCs tjenester skal opdateres eller bliver ramt af nedbrud. Det er nu muligt at abonnere på information fra ServiceInfo via sms'er. Dermed kan brugere få besked direkte til mobiltelefonen, når der sker noget nyt med en tjeneste.

Logo for TNC18Tilmelding til TNC18 er åben

Nu kan man tilmelde sig næste års TNC konference. Tilmeld dig inden den 1. marts og få rabat på TNC18, der afholdes den 10.-14. juni 2018 i Trondheim i Norge.

Kort over netværketDen første 100 gigabit forskningsnetforbindelse lanceret i Asien

Singapores Advanced Research and Education Network (SingAREN) lancerede den 1. december 2017 den første 100 gigabit/s forskningsnetforbindelse i Asien. Den nye forbindelse indgår i et internationalt forskningsnet, der forbinder Asien med Nordamerika.


eScience Vidensportal

Brug DeiC eScience Vidensportal

På DeiC eScience Vidensportal finder forskere og andre interesserede råd og vejledning om eScience.

eScience Vidensportal | Træningskurser

Træningsportalen på DeiC eScience Vidensportal indeholder en løbende oversigt over kurser om eScience.

Podcasts om Supercomputing i Danmark

Podcastserien Supercomputing i Danmark fortæller om forskeres praktiske erfaringer med at anvende supercomputere.

Bliv pilotprojekt på Abacus, SDU

DeiC Nationale eScience Center på Syddansk Universitet tilbyder support til at få nye HPC-brugere i gang. Forskere på danske universiteter kan ansøge om at et projekt bliver et DeiC National Pilot Projekt på DeIc National HPC Center, SDU. Et nationalt eScience-projekt vil få gratis teknisk support og regnetimer.

Bliv pilotprojekt på Computerome, DTU

DeiC National eScience Center offers support to get new HPC users started. Researchers at any Danish university may submit a call of interest for a project to become a DeiC National eScience Pilot Project at DeiC National LifeScience Supercomputer, DTU. A national eScience pilot project is granted up to forty hours of technical support and 10,000 compute node hours.


Gratis kurser til speciale-/ph.d.-studerende via PRACE

Danmarks medlemskab af PRACE giver mulighed for gratis kurser for studerende og forskere på danske institutioner.Følg DeiC på de sociale medier

Du kan også følge DeiC via Facebook, Twitter og LinkedIn.

Vi deler små og store nyheder og aktiviteter fra ind- og udland, os selv og samarbejdspartnere.


Relaterede nyheder

Relateret indhold