Nyhedsbrev januar 2018: Pris til Let's Connect | Programkomite planlægger DeiC konference | Supercomputer sætter fart på kræftforskning

Af Torben B. Sørensen , 24/01/18
Nyhedsbrev fra DeiC, Danish e-Infrastructure Cooperation, januar 2018.

Årets første nyhedsbrev fra DeiC kan fortælle, at bestyrelsen for DeiC har fået forlænget sin mandatperiode til udgangen af 2019. DeiC har udarbejdet en rapport med en analyse af behovet for digital infrastruktur for forskning i Danmark.

Tjenesten Let's Connect, som DeiC har været med til at udvikle i projektet eduVPN, vandt Internet Innovation Award 2018. En anden konkurrence er netop udskrevet: Summer of HPC 2018, der tilbyder studerende at blive klogere på supercomputere gennem to måneders praktikophold.

Nyhedsbrevet sendes også på mail til tilmeldte abonnenter. Du kan til- og afmelde dig nyhedsbrevet pr. mail på denne side:


Prisoverrækkelse i AmsterdamVPN-teknologi til uddannelsessektoren hædret ved prisuddeling

Let’s Connect, som DeiC har været med til at udvikle, vandt årets Internet Innovation Award 2018 i Amsterdam. Let’s Connect blev kåret som vinder foran ni andre projekter. Det er et VPN-projekt rettet mod uddannelsessektoren.

 

Programkomite planlægger DeiC konference 2018

Komiteen bag årets DeiC konference er netop nedsat. Programkomiteen skal planlægge indholdet af konferencen, der finder sted den 10.-11. oktober på Trinity Hotel og Konference Center i Fredericia.

Danske universitetsfolk ser seneste nyt fra supercomputerverdenen

En delegation fra fem danske universiteter deltog på den amerikanske supercomputerkonference SC17. I november rejste syv personer fra Danmark til Denver, Colorado i USA for at høre sidste nyt om supercomputere.

Guide rådgiver samfundsvidenskabelige forskere om FAIR

En international guide til forskningsdatamanagement er rettet mod forskere inden for samfundsfag, der gerne vil følge FAIR-principperne. Expert tour guide on Data Management er udarbejdet af CESSDA ERIC (Consortium of European Social Science Data Archives European Infrastructure Consortium).

logo for Summer of HPCSommerkonkurrence indbyder studerende til at lære om supercomputere

Vinderne af Summer of HPC 2018 får undervisning og et praktikophold på et europæisk supercomputercenter. PRACE (Partnership for Advanced Computing in Europe) står bag konkurrencen, der er åben for danske studerende.

DeiC-bestyrelsen er forlænget til udgangen af 2019

Styrelsen for Forskning og Uddannelse har forlænget DeiCs bestyrelse til udgangen af 2019. Samtidig får DeiC en ekstra bevilling på 3,5 millioner kroner for 2018.

DeiCs bestyrelse

Forsiden af rapporten om digital infrastrukturRapport analyserer digital infrastruktur til forskning

DeiC har udarbejdet en analyserapport om digital infrastruktur til forskningsformål i Danmark og en række sammenlignelige lande. Rapporten er udarbejdet efter anmodning fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse og Rektorkollegiet.

Podcast: Supercomputer sætter fart på kræftforskningen

Den seneste podcast i serien Supercomputing i Danmark fortæller om, hvordan Kræftens Bekæmpelse bruger DeiCs nationale supercomputer Computerome til at fremme kræftforskning.


DeiC årshjul Årshjul

For at sikre sammenhæng i de strategiske og administrative opgaver i DeiC arbejder vi efter et årshjul. Årshjulet viser sammenhængen mellem bestyrelsens, ledelsens og organisationens opgaver inden for disse områder:

  • Strategi, strategiske handlingsplaner, drifts- og projekthandleplaner.
  • Budget og opfølgning.
  • Information - årsrapport, interne informationsmøder, møder med interessenter og den årlige konference.

Årshjul 2018


eScience Vidensportal

Brug DeiC eScience Vidensportal

På DeiC eScience Vidensportal finder forskere og andre interesserede råd og vejledning om eScience.

eScience Vidensportal | Træningskurser

Træningsportalen på DeiC eScience Vidensportal indeholder en løbende oversigt over kurser om eScience.

Podcasts om Supercomputing i Danmark

Podcastserien Supercomputing i Danmark fortæller om forskeres praktiske erfaringer med at anvende supercomputere.

Bliv pilotprojekt på Abacus, SDU

DeiC Nationale eScience Center på Syddansk Universitet tilbyder support til at få nye HPC-brugere i gang. Forskere på danske universiteter kan ansøge om at et projekt bliver et DeiC National Pilot Projekt på DeIc National HPC Center, SDU. Et nationalt eScience-projekt vil få gratis teknisk support og regnetimer.

Bliv pilotprojekt på Computerome, DTU

DeiC National eScience Center offers support to get new HPC users started. Researchers at any Danish university may submit a call of interest for a project to become a DeiC National eScience Pilot Project at DeiC National LifeScience Supercomputer, DTU. A national eScience pilot project is granted up to forty hours of technical support and 10,000 compute node hours.


Gratis kurser til speciale-/ph.d.-studerende via PRACE

Danmarks medlemskab af PRACE giver mulighed for gratis kurser for studerende og forskere på danske institutioner.Følg DeiC på de sociale medier

Du kan også følge DeiC via Facebook, Twitter og LinkedIn.

Vi deler små og store nyheder og aktiviteter fra ind- og udland, os selv og samarbejdspartnere.


Relaterede nyheder

Relateret indhold