SURFnet og NORDUnet giver forskere hurtige forbindelser til data

Af Gitte Julin Kudsk , 04/12/13
SURFnet og NORDUnet idriftsætter 100G optisk netværk til London.

SURFnet, det hollandske forskningsnet og NORDUnet, der forbinder de nordiske lande med resten af verden idriftsatte i dag et optisk netværk mellem Amsterdam og London med to forbindelser med en kapacitet på 100 gigabit pr sekund hver. ,

Begge organisationer har dermed egen 100G forbindelse til LINX internet udvekslingspunkt i London, med næste uendelige opgraderingsmuliogheder. Partnerne driver i forvejen lignende optiske netværksforbindelser mellem Amsterdam og København. 

Tidligere i 2013 var NORDUnet og SURFnet del af en gruppe af ledende forskningsnet, som stod bag demonstrationnen af en 100 Gbps forbindelse mellem Europa og USA. 

SURFnet og NORDUnets seneste fælles netværksimplementering viser endnu engang fordelene ved at samarbejde om at levere "state-of-the art"-teknologi til forskningssektoren. Optisk netværk tilbyder næsten grænseløs kapacitet i forhold til traditionelle netværksforbindelser. 

Forbindelserne til London er resultatet af, at de to organisationer har samlet ressourcerne om det fælles projekt. Som fælles ejere af linjerne har SUFnet leveret transmissionsudstyret, mens NORDUnet stof for de optiske fibre. Implementering af projektet skete også i fællesskab hvor medarbejdere fra de to organisationer arbejdede tæt sammen.

“De nye forbindelser betyde at vi kan vedblive med at drive markedet fremad", udtaler Erik Huizer, SURFnet’s CTO. “På samme tid booster de nye forbindelser Hollands position som "digital motorvej til Eruopa". Samarbejdet med vores nordiske kolleger har også gjort det muligt for os at levere en kosteffektiv løsning.”

“Dagens resultater var det næste logiske skridt i udførelsen af NORDUnets globale strategi om at levere de bedst mulige forbindelser til det nordiske forsknings- og uddannelsesmiljø i samarbejde med internationale partnere”, tilføjer Lars Fischer, CTO hos NORDUnet. “Det demonstrerer endnu en gang de kræfter, der ligger i at samarbejde forskningsnettene imellem, og vi er glade for at konstatere, at vores lange samarbejde med SURFnet vedbliver at give synlige resultater for forsknings- og uddannelsessektoren og collaboration og derudover.”

Om SURFnet

SURFnet er det hollandske forskningsnet. SURFnet sikre forskere, undervisere og studerende at de kan samarbejde på en let og effektiv måde ved hjælp af IT. SURFnet forbinder IT-services, forskningsinstrumenter og mennesker med pålidelige IT-infrastruktur, bestående af en netværks- og en samarbejdsinfrastruktur. SURFnet demonstrerer det mulige ved at udvikle og teste innovative IT-services.

SURFnet er en del af SURF, det hollandske uddannelses og forskningssamarbejde for IT.

Mere information om SURFnet

Om NORDUnet

NORDUnet er samarbejdet mellem de nationale forskningsnet i de fem nordiske lande; – Danmark (DeiC), Island (RHnet), Norge (UNINETT), Sverige (SUNET), og Finland (Funet). NORDUnet driver et verdensklasse netværk og e-infrastrukturservices for det nordiske forsknings- og uddannelsesmiljø. De fem nationale forskningsnet udvikler og driver de nationale netværksinfrastrukturer, og forbinder tilsammen mere end 400 forsknings- og uddannelsesinstitutioner med mere end 1,2 mio brugere. NORDUnet og de nordiske forskningsnet samarbejder om at udvikle tjenester, der er på teknologisk forkant.

NORDUnet leverer global netværkskonnektivitet, og er en væsentlig leverandør til internationale samarbejder som GÉANT, GLIF og GLORIAD.

For yderligere information, besøg www.nordu.net

Relaterede nyheder

Relateret indhold