Nye routere skal bekæmpe DDoS-angreb

Af Torben B. Sørensen , 10/10/16
DeiC har sendt en ordre på to nye core-routere til forskningsnettet i udbud. De skal understøtte standarden FlowSpec, så de kan indgå i bekæmpelsen af DDoS-angreb (Distributed Denial of Service).

De nye centrale routere er nødvendige, fordi forskningsnettet i de kommende måneder opgraderes med nyt optisk udstyr. Det nye net får mulighed for at sende data med op til 100 gigabit/s, hvor grænsen i dag er på 10 gigabit/s. De eksisterende routere understøtter ikke 100 Gbit/s, derfor er en opgradering nødvendig.

"Endvidere er det en vigtig pointe, at routerne skal understøtte FlowSpec-standarden, så de kan indgå i vores DDoS-beskyttelsesprojekt," siger divisionsdirektør Martin Bech fra DeiC.

FlowSpec, der er defineret i RFC 5575, gør det muligt at automatisere konfigurationen af en router.

Projektet til beskyttelse mod DDoS-angreb vil sætte udstyr op, der overvåger trafikken. Når det opdager et angreb, sender udstyret via FlowSpec-standarden besked ud til routerne om at blokere for angrebstrafikken. På den måde kan nettet inden for få sekunder standse et angreb.

De nye routere er også nødvendige, fordi de eksisterende routere er ved at løbe tør for arbejdslager.

Ordren på de to nye core-routere er sendt i offentligt udbud, der gennemføres i én etape med både prækvalifikation og tilbudsrunde. Udbuddet løber frem til den 24. oktober kl. 12.

Relaterede nyheder

Relateret indhold