cloud

Nye forhandlere af Infrastructure as a Service

Open Clouds for Research Environments (OCRE) er ved at afslutte et større eu-udbud på Infrastructure as a Service, som dækker mere end 39 lande med 5-8 forhandlere per land. Disse omfatter sortimentet fra de såkaldte hyperscalers (Microsoft Azure, Amazon Web Services og Google Cloud) samt en række supplerende cloud-løsninger.

Dansk

Atea kan igen benyttes som aftalepartner til it-løsninger

GÉANT har etableret rammeaftaler for indkøb af cloud-ydelser til forsknings- og uddannelsessektoren. I Danmark er det DeiC, der varetager en løbende formidlingsopgave omkring rammeaftalernes betingelser og rabatter og henviser til en række forhandlere og leverandører, som er med på indkøbslisten.

It-selskabet Atea er en af de prækvalificerede forhandlere, og virksomheden står for størstedelen af leverancerne af cloud-tjenester under GÉANT-rammeaftalerne.

Dansk

Azure for Research Training

Microsoft Research is offering a free, hands-on, cloud computing training. Whether it's big data, big compute (HPC), machine learning with GPUs, or analysing data streaming from devices for an IoT project, you can see how easy it is using Microsoft Azure to help you deliver bigger, better and more reproducible research.

Dansk

DeiC indgår cloud-aftale med Interoute

Institutioner tilknyttet DeiC kan købe adgang til cloud-tjenester via en fælleseuropæisk indkøbsaftale, GÉANT har indgået. Interoute og DeiC har indgået en lokal dansk aftale på basis af GÉANT-aftalen.

Dermed får institutioner tilknyttet DeiC adgang til cloud-tjenester fra Interoute. Det omfatter public og private cloud leveret som IaaS (Infrastructure as a Service).

Med denne aftale har DeiC nu indgået aftaler med alle de virksomheder, der er omfattet af GÉANT-indkøbsaftalen, og som har aktiviteter i Danmark.

Dansk

DeiC indgår cloud-aftaler med SoftwareONE og Telecom Italia Sparkle

DeiC har indgået lokale danske aftaler med SoftwareONE og Telecom Italia Sparkle om adgang til cloud-tjenester. Aftalerne er baseret på den fælleseuropæiske indkøbsaftale om cloud, som GÉANT har indgået.

SoftwareONE tilbyder institutioner tilknyttet DeiC adgang til Microsoft Azure.

Gennem aftalen med Telecom Italia Sparkle kan institutioner få adgang til AWS (Amazon Web Services).

DeiC venter at indgå flere aftaler med leverandører, der er omfattet af GÉANT-aftalen.

Dansk

Sider

Abonnér på RSS - cloud