nyhedsbreve

Nyhedsbrev august 2021: Supercomputer i kamp mod corona | EuroCC outreach educate hundreds of researchers on HPC | Ny national strategi for forskningsdata management

Nyhedsbrevslogo

Velkommen tilbage på arbejde. Vi håber, at alle har haft en fantastisk sommerferie.

I august-nyhedsbrevet kan du blandt andet læse historien om supercomputeren på Aalborg Universitet, der har været på overarbejde under corona-pandemien. Den har nemlig været essentiel i gensekventeringen af positive corona-prøver og dermed styringen af nedlukningen og genåbningen af samfundet.

Læs den interessante historie og få forklaringen på, hvorfor Danmark har haft et af verdens bedste overblik over smittespredningen af de forskellige virusvarianter. 

Dansk

Nyhedsbrev juni 2021: ”Det er intet mindre end fantastisk, at det er lykkedes” | Tilmeldingen til DeiC konference 2021 er åben | Danish research benefits extremely well from PRACE

Velkommen til sommernyhedsbrevet fra DeiC.

I denne udgave kan du blandt andet læse om Skovskolen på Eldrupgaard, som har netop fået sin helt egen fiberforbindelse midt inde i skoven. Det har været en lang kamp på mere end 10 år, der nu afsluttes med digital infrastruktur i topklasse.

I de sidste 10 år har Danmark fået tildelt beregningstid gennem PRACE-partnerskabet. Samlet set svarer det til 30.000-års beregninger ved hjælp af en enkelt bærbar computer. Dermed skabes ellers uopnåelig information for danske forskere, som drager stor fordel af PRACE.

Dansk
Keywords: 

Nyhedsbrev maj 2021: EuroHPC-systemerne er åbne, og du kan allerede søge om regnetid | PTP-forbindelser: Mest udbredt og mest ukendt på samme tid | The first Danish LUMI projects have been chosen

Velkommen til forårets sidste nyhedsbrev – nu er sommeren i sigte.

Maj har været en begivenhedsrig måned, hvor det er blevet fastlagt hvilke danske pilotprojekter til LUMI-supercomputeren, der forventes at køre allerede efter sommeren.

Den 1. marts blev der også åbnet for det første af EuroHPC-anlæggene, hvor du kan søge om regnetid.

Læs også om Forskningsnettets punkt-til-punkt-forbindelser og se fordelene for din institution eller find årsrapporterne fra både DeiC og DKCERT nedenfor.

Dansk

Nyhedsbrev april 2021: Er digital undervisning og hjemmearbejde kommet for at blive? | Kaltura får tilføjet et transskriptionsværktøj | DeiCs direktør indtræder i NORDUnets bestyrelse

I marts 2020 blev rigtig mange kastet ud i online-møder og -undervisning. Fra den ene dag til den anden blev Zoom en fast bestanddel af det daglige arbejde foran skærmen.

Men hvad har det egentlig lært os, og hvad kan vi bruge det til, når Coronaen tvinges i knæ? Det giver Helle Rootzen, der er ekspert i læring og digitalisering, sit bud på i det interview, som du finder nedenfor.

Dansk

Nyhedsbrev marts 2021: Stor udvidelse af det nationale HPC-landskab | Zoom-driften styrkes med nye servere | Søg i mere end 1000 publikationer fra national HPC

Denne gang får du nyhedsbrevet en anelse tidligere end normalt, og det er naturligvis på grund af den kommende påskeferie.

Marts har været en begivenhedsrig måned, ikke mindst, når det handler om HPC-området.

Nedenfor kan du således læse mere om, at det nationale HPC-landskab er udvidet betragteligt. DeiC national HPC Type 1 blev udvidet til også at omfatte infrastruktur på Aalborg Universitet, ligesom DeiC national HPC Type 3 nu er i drift.

Dansk

Nyhedsbrev februar 2021: Arktisk søkabel skal styrke forskning og undervisning | Corona-nedlukningerne i 2020 påvirkede brugen af eduroam markant | Tilmeldingen til EOSC-Nordic Policy Workshop er åben

Dagens længde er tiltaget med mere end tre timer og foråret er på vej, så her får du vinterens sidste nyhedsbrev fra DeiC.

I denne udgave kan du blandt andet læse om de nordiske forsknings- og undervisningsnet, som arbejder på at deltage i det kommende Arctic Connect Submarine Cable-projekt. Det skal skabe en hurtig og kort rute, der kobler Europa og Asien sammen i det globale forskningsfællesskab. Et spændende og ret vildt projekt.

Corona-nedlukningen har sendt den trådløse netværkstjeneste, eduroam, ud på noget af en rutschebanetur. Du kan få hele overblikket her.

Dansk

Nyhedsbrev januar 2021: Et nyt DeiC i 2021 | Zoom slår - igen - alle rekorder | Analyse fra DKCERT og Digitaliseringsstyrelsen

Velkommen til årets første nyhedsbrev.

DeiC er under forandring, og i løbet af 2021 vil organisationen blive tilpasset til at varetage de opgaver og ansvar, som ligger i at være det nationale samarbejde om digital forskningsinfrastruktur. 2021 bliver således et forberedelsesår, hvor der skal gøres klar til, at DeiC i 2022 etableres som en selvejende institution.

I nyhedsbrevet finder du også en analyse, som er udarbejdet af DKCERT i samarbejde med Digitaliseringsstyrelsen. Den tager temperaturen på danskernes informationssikkerhed for både borgere og offentligt ansatte.

Dansk

Nyhedsbrev december 2020: Dansk HPC-baseret forskning set i forhold til verdensmålene | Stor bevilling styrker dansk registerforskning markant | Her er FAIRification Roadmaps for to forskergrupper

Velkommen til årets sidste nyhedsbrev, der denne gang kommer lidt tidligere end normalt på grund af juleferien.

I nyhedsbrevet kan du blandt andet læse om publikationsanalysen, hvor resultaterne for brugerne og forskningen fra de tidligere tre nationale HPC-anlæg i perioden 2015 til 2019 er blevet analyseret og sammenholdt med FN’s verdensmål. Der er således indsamlet data for fem år og listen tæller nu 835 publikationer.

Dansk

Nyhedsbrev november 2020: Nyt nationalt HPC-landskab er nu klar til de første forskere | Ny direktør for det nationale samarbejde om digital forskningsinfrastruktur | Her er DeiCs webinarer i december

Velkommen til november-nyhedsbrevet.

Måneden har budt på flere større begivenheder, der skal være med til at forme fremtidens DeiC.

DeiCs bestyrelse har således ansat Gitte Julin Kudsk som ny direktør pr. 1. januar 2021. Ansættelsen sker som endnu et led i etableringen af en ny organisation til at varetage koordineringen af det nationale samarbejde om digital forskningsinfrastruktur.

Dansk

Nyhedsbrev oktober 2020: Nu begynder arbejdet med supercomputeren LUMI | Så langt er Norden nået med FAIR-arbejdet | Nyt forum skal rådgive om data management

Velkommen til oktober-nyhedsbrevet fra DeiC.

En af verdens mægtigste supercomputere, LUMI, skal være med til at løfte europæisk forskning til et nyt niveau. Nu er systemleverandøren fundet, så arbejdet kan gå i gang. Det bliver spændende at følge projektet, der skal stå færdigt næste år.

Dansk

Sider

Abonnér på RSS - nyhedsbreve