Nationalt Kulturarvscluster

Event: Kom og hør om Kulturarvsclusterets muligheder

Kom og vær med til DeiC og Det Kgl. Biblioteks éndagsevent, hvor der stilles skarpt på Kulturarvsclusteret (KAC).

Arrangementet, Large Scale Computational Humanities, løber af stablen den 22. november mellem klokken 10:00 og frem til kl. 15:00 på Jens Chr. Skous Vej 4 i Aarhus.

Arrangementet handler om, hvad Kulturarvscluteret er for en størrelse og om de muligheder du, som kommende bruger af clusteret, har.

Dansk

Kulturarvsclusteret får ny strategi

I marts måned 2017 har Det Kgl. Bibliotek foretaget en omfangsrig evaluering af samarbejdet med leverandøren af software-systemet BigInsights til Kulturarvsclusteret, IBM. Installationen af systemet var forventet at være afsluttet med udgangen af 2015. Dermed er projektet mere end et år forsinket, og der er stadig ikke et velfungerende Kulturarvscluster.

Dansk

DeiC og supercomputercentre inviterer forskere til temadag om supercomputere

Hvordan kan jeg anvende supercomputere i min forskning?

Det spørgsmål vil DeiC gerne hjælpe forskere med at besvare. Derfor indbyder DeiC eScience kompetencecenter sammen med de nationale supercomputercentre forskere til temadag om supercomputere den 7. november på DTU.

På dagen er DeiCs tre nationale supercomputere repræsenteret: Abacus 2.0 ved Syddansk Universitet i Odense, Computerome ved DTU Risø og Kulturarvsclusteret ved Statsbiblioteket i Aarhus.

Dansk
Abonnér på RSS - Nationalt Kulturarvscluster