PRACE

Danish research benefits extremely well from PRACE

Danish researchers have been able to use high performance supercomputing (HPC) for the past 10 years via the Partnership for Advanced Computing in Europe called PRACE. This has led to a lot of advanced research projects, that can now be explored in a comprehensive overview.

Actually, more than 1.000 million CPU hours have been awarded to Denmark, which means that Danish researchers have been able to use compute time on the European supercomputers and perform calculations that would otherwise have taken 30.000 years to calculate using a single laptop.

Dansk
Keywords: 

Ansøg om PRACE HPC-ressourcer i kald 23 for storskalaanlæg (TIER-0)

Danmark er medlem af PRACE (Partnership for Advanced Computing in Europe), hvilket giver ansøgningsret til alle danske forskere og dansk industri. Dog er det kun virksomheder, der har deres hovedkvarter eller deres primær-forskning i Europa, som kan søge beregningsressourcer..

Dansk

Søg om regnetid på europæiske supercomputere

Danske forskere kan nu søge om regnetid på de europæiske supercomputere, der indgår i PRACE (Partnership for Advanced Computing in Europe).

Når du søger, skal du udfylde online-formularen samt indsende en projektplan. Ansøgningerne behandles så ud fra det videnskabelige indhold i projekterne.

Projektplaner kan løbe i op til 36 måneder, hvor tildelingen af ressourcer foretages et år ad gangen med foreløbig tildeling til andet og tredje år.

Hvis du allerede er i gang med et projekt, kan du også søge om forlængelse, men det skal du gøre i en ny ansøgning.

Dansk

Viden, uddannelse, infrastruktur og regnekraft: Her er de internationale HPC-projekter for universiteterne

For at understøtte danske forskeres mulighed for adgang til supercomputere er Danmark medlem af flere internationale samarbejder, der vedrører High Performance Computing (HPC).

DeiC koordinerer i den forbindelse flere internationale projekter på vegne af universiteter og institutioner.

Dansk

Nyhedsbrev april 2020: Her kan du få svar på spørgsmål om Zoom og sikkerhed | Webinar om LUMI den 19. maj | NORDUnet, GÉANT og DeiC: Her er holdet bag forskningsnettet

Velkommen tilbage til ’kontoret’ efter påsken. Vi håber, at alle har haft en dejlig ferie.

Som det også var tilfældet i sidste måned, har der været damp under kedlerne i DeiC – ikke mindst med hensyn til Zoom. Der har blandt andet været mange spørgsmål til sikkerheden i den version af Zoom, som universiteterne anvender. Dem har vi samlet i en FAQ, som udvikler sig i takt med, at der kommer nye spørgsmål.

Dansk

Nu kan du søge om HPC-kapacitet til dit projekt

Partnership for Advanced Computing in Europe (PRACE) er et samarbejde mellem en række europæiske lande, hvor deltagerne har adgang til at behandle data på meget store supercomputeranlæg rundt om i Europa.

DeiC er medlem af PRACE på Danmarks vegne, hvilket giver danske forskere mulighed for at regne på de store anlæg.

Dansk

Nyhedsbrev februar 2020: Stor HPC-analyse omhandler nu en fireårig periode | Zoom fordoblede antallet af mødetimer i 2019 | CodeRefinery afholder workshop på DTU

Gennem februar har vi set nærmere på et par af de tjenester, som DeiC tilbyder.

Online-mødetjenesten Zoom og den trådløse netforbindelse eduroam hører til blandt de populære, og det afsløres da også af statistikken for 2019, hvor begge tjenester har oplevet markante stigninger i henholdsvis mødetimer og antallet af bruger-login.

Dansk

Bliv klog på supercomputere i din sommerferie

Summer of HPC er et PRACE-program, der tilbyder sommerprojekter på HPC-centre i hele Europa.

PRACE (Partnership for Advanced Computing in Europe) er et samarbejde mellem en række europæiske lande. Anlæggene i PRACE-samarbejdet er væsentligt større end de supercomputere, forskere har adgang til i Danmark.

Du kan nu søge om at blive en af 24, der bliver valgt til at deltage i programmet. Deltagerne bruger to måneder på at arbejde med projekter, der er relateret til PRACE's videnskabelige - eller industrielle arbejde.

Dansk

Kæmpe HPC-projekt giver fantastiske muligheder, men er ikke uden udfordringer

Et konsortium bestående af ni lande, herunder Danmark, arbejder på højtryk for at bygge en af verdens kraftigste supercomputere med henblik på at give forskningen i Europe et digitalt kvalitetsløft.

Computerprojektet er blevet døbt LUMI (Large Unified Modern Infrastructure), og maskinen skal fysisk placeres i Finland. LUMI betyder i øvrigt snefnug på finsk.

Du kan læse mere om LUMI her

Dansk

Ansøgningsrunden til de europæiske supercomputere er i gang

Forskere ved danske institutioner kan nu igen søge om gratis regnetid hos PRACE, der står for Partnership for Advanced Computing in Europe. Den 20. september åbnede PRACE nemlig årets sidste ansøgningsrunde om gratis regnekraft.

Ansøgningsrunden lukker igen den 29. oktober kl. 10, og ansøgerne får svar i slutningen af marts 2020. Regnetiden skal derefter udnyttes i perioden fra den 1. april 2020 til den 31. marts 2021.

Der uddeles to forskellige slags adgang til de europæiske supercomputere, både etårig adgang og flere års adgang. 

Dansk

Sider

Abonnér på RSS - PRACE