IPv6

RIPE: Så er det slut med nye IPv4-adresser

Det kommer måske ikke som en overraskelse for netværksoperatører, at det ville ske - for der har længe været en udløbsdato på IPv4. Og nu fortæller RIPE NCC, der sørger for uddelegering af nummerressourcer som IP-adresser, at bøtten er helt tom.

Det betyder ikke, at der er lukket for tildeling af adresser, for RIPE NCC fortsætter med at gendanne eksisterende IPv4-adresser eksempelvis fra organisationer, der er gået ud af drift eller fra netværk, som returnerer adresser, de ikke længere bruger.

Dansk

IPv6-projekt

Det Internet vi kender i dag, er baseret på IPv4 (Internet Protocol). På grund af udsigten til at løbe tør for adresser udviklede man en ny protokol til håndtering af adressering i 1996. Den kaldes for IPv6 (IPv5 Internet Streaming Protocol blev aldrig til noget). Der har nu i nogle år været udsigt til, at man ikke længere kan få nye IPv4-adresser. Det er en realitet i f.eks. APNIC-regionen (Asien/Australien).

IPv6, beskrivelse fra Wikipedia

Dansk

IPv6

IPv6 er implementeret på forskningsnettets produktionsnet, således at IPv6 og IPv4 kører ved siden af hinanden i backbone og i forbindelserne til NORDUnet.

Der er også etableret en række IPv6-peerings til andre danske internetudbydere gennem DIX’en.

Dansk
Abonnér på RSS - IPv6