HPC

Supercomputer i kamp mod corona

I Danmark har vi haft et af verdens bedste overblik over smittespredningen af de forskellige virusvarianter. 

"Uden adgang til en supercomputer havde vi ikke kunnet analysere i nærheden af det antal prøver, vi gjorde. Dataene var for eksempel essentielle for at forudsige væksten af alpha-varianten i januar og derved sikre, at myndighederne havde data, der kunne understøtte beslutninger med vidtrækkende konsekvenser for samfundet og den enkelte borger," siger Mads Albertsen.

Dansk
Keywords: 

EuroCC outreach educate hundreds of researchers on HPC

This is news from the EuroCC project. Learn more about EuroCC on the website.

As a part of the EuroCC project the work package 6 (WP6) has been doing extensive outreach about HPC. WP6 among other things aims to facilitate access and create a pool of knowledge about HPC to raise the general competences.

Dansk
Keywords: 

The first Danish LUMI projects have been chosen

Before long LUMI in Finland will be online and open for the first pilot projects. To prepare both the scientists, support personnel, administration in different countries and the staff at LUMI, the supercomputer will commence with pilot projects, where everyone can learn to work the giant HPC before LUMI is expected to open for further calls later in 2021.

Dansk
Keywords: 

Webinar: DeiC National HPC Type 1 - Interactive HPC

Det nationale HPC-landskab består af fire forskellige typer af supercomputere plus den europæiske pre-exascale supercomputer LUMI. På dette webinar vil Claudio Pica fra SDU og Kristoffer Nielbo fra AU præsentere Type 1 anlægget (Interactive HPC), hvem det henvender sig til, og hvordan brugere får adgang via Front Office.

Der vil være rig mulighed for at stille spørgsmål.

Webinaret er primært henvendt til Front Office-medarbejdere på universiteterne, men også andre interesserede er meget velkommen til at deltage.

 

Dansk

Samarbejde på tværs af alle Front Offices sat i gang

Onsdag den 12. maj blev der afholdt det første møde mellem repræsentanter fra alle de 8 universiteters Front Offices.

I forbindelse med etableringen af det nye nationale HPC landskab anbefalede DeiCs bestyrelse, at hvert universitet skulle etablere et Front Office, der skal supportere universitetets egne forskere i brug af HPC og på sigt også Data Management. Nu er de så ved at blive etableret og DeiC koordinerer samarbejdet, hvorfor der var indbudt til en lærerig workshop.

Dansk
Keywords: 

DeiC årsrapport 2020 er klar

2020 var i skæret af Covid-19 et begivenhedsrigt år for DeiC.

Den DeiC-aktivitet, der har været mest påvirket af pandemien er uden tvivl videotjenesten Zoom.

Versionen af Zoom, som tilbydes til universiteter og institutioner, har således oplevet hjemmearbejde på nærmeste hold. I forbindelse med hjemsendelserne i marts 2020 skete der en eksplosion i antallet af brugere, og for hele året blev det til mere end 15 millioner mødetimer.

Forskningsnettet

Dansk

Nyt job: DeiC søger HPC-specialist

DeiC søger en HPC-specialist, som skal være med til at sikre, at vi når vores mål i forhold til brugerne af HPC i Danmark.

Vi koordinerer den nationale HPC-indsats for alle universiteter i Danmark inklusiv deltagelse i det store EuroHPC LUMI-projekt, der er en unik europæisk supercomputerindsats. Den inkluderer ti lande, som sammen investerer i en meget stor forskning-computer med en ydeevne på højeste niveau.

Dansk
Keywords: 

Sider

Abonnér på RSS - HPC