Det er blevet almindeligt, at man systematisk bruger automatiske tale-til-tekst-værktøjer til mange formål.
Det kan være dokumentation af interviews, man har foretaget i et forskningsprojekt, eller det kan være at tekste undervisningsvideoer automatisk. Det sidste er også blevet et krav.
I 2021 deles universiteterne om nogle licenser til KONCH, og det er blevet en mulighed at tilkøbe AmberScript til DeiCs Kaltura-tjeneste.
Med DeiC-tjenesten Kaltura kan du holde styr på alle dine mediefiler og præsentere dem, præcis som du ønsker. Løsningen klarer således lagring, håndtering og visning af video- og mediefiler.
Når din organisation har tegnet et abonnement på Kaltura, kan du eksempelvis benytte systemet til hosting af (undervisnings)video på tilsvarende vis, som det sker på YouTube.
Vi har flere gange meldt ud, at nu skulle det være i orden, fordi det var de meldinger, vi har fået - men det har desværre vist sig ikke at holde.
Den korte melding er nu, at der arbejdes - døgnet rundt - på at få det i orden igen, og at vi håber på at være i mål mandag morgen (den 15. marts). Givet historikken og problemernes natur, er det dog ikke noget vi tør love.
Meldingerne om den helt aktuelle status for tjenesten sender vi ud via Serviceinfo.dk, fra dag til dag, og fra time til time, hvis der er nyt.
Streaming: Kaltura kan benyttes til streaming af auditorie-forelæsninger og begivenheder.
Optagelse: Kaltura benyttes også til optagelse af streaming-sessioner fra et auditorium, eller til brugerens egne optagelser via Kaltura’s desktop-applikation.
Her efter den første uge med Corona-krisen kan vi konstatere at trods en mangedobling af forbruget, er det stort set lykkedes for DeiCs tjenester at følge med efterspørgslen, således at undervisning, forskning og øvrige aktiviteter har en reel mulighed for at fortsætte online.
Antallet af mødetimer i videomødesystemet Zoom har oplevet en vækst fra 38.338 timer i 2018 til 74.693 timer i 2019.
Det er der to primære årsager til.
For det første er licens- og prismodellen blevet forenklet. Tidligere var det sådan, at antallet af samtidige mødedeltagere på en institution var begrænset til eksempelvis 50. Dette antal er nu ubegrænset, hvilket betyder, at alle de personer, som har behov for at holde møde på samme tid, kan gøre det uden problemer.
På Institut for Idræt og Biomekanik anvender man i stor stil video i undervisning på eksempelvis kiropraktor-uddannelsen.
Det foregår både i forbindelse med visuelt undervisningsmateriale og evaluering af praktiske opgaver, til læring mellem de studerende eller som dokumentation i forbindelse med eksamensafleveringer.
Medieplatformen skal kunne arkivere, behandle og vise multimedieindhold såsom video og lyd.
NORDUnet leverer i dag platformen Kaltura til de nationale forskningsnet i Danmark (DeiC), Finland (CSC/FUNET) og Norge (UNINETT). Platformen kører på servere hos NORDUnet.
Svenske SUNET bruger Kaltura i form af en cloud-løsning, der kører hos Kaltura.
Udbuddet gælder en løsning med funktionalitet svarende til NORDUnets nuværende Kaltura-løsning, som de nationale forskningsnet kan forhandle til deres institutioner.
I denne måned opgraderer NORDUnet Kaltura til den nye Jupiter-version. Dermed får brugerne på alle de nordiske forskningsnet adgang til de nye funktioner.
Kaltura er en medieserverplatform, som NORDUnet driver, og som leveres gennem de nordiske forskningsnet - i Danmark via DeiC.
Roskilde Universitet placerer alle sine videoproduktioner i systemet Kaltura fra DeiC. Det giver sikkerhed, stabilitet og styr på ophavsretten.
DeiC leverer Kaltura som en tjeneste, som NORDUnet står for driften af. Den kombination var en vigtig årsag til, at Roskilde Universitet valgte Kaltura. Det fortæller specialkonsulent Michael Pedersen fra Akademisk IT på universitetet.