netværkstjenester

Ny tilvalgsmodel for Adobe Connect

Videostreaming

Hidtil har alle institutioner, der er tilsluttet Forskningsnettet, fået tjenesten Adobe Connect som en del af pakken. Dette vil ændre sig fra næste år.

DeiCs bestyrelse har nemlig vedtaget, at flest mulige tjenester skal "unbundles". I praksis betyder det, at betalingen for tjenesten bliver et tilvalg for den enkelte institution.

Dansk

Adgang til LUMI vil kræve sikre identiteter fra institutionerne

Forskere fra lande som deltager i LUMI-konsortiet, vil via eduGAIN få adgang til supercomputeren LUMI med den brugerkonto som de har ved deres institution. Men kun hvis institutionen har et påkrævet modenhedsniveau i sin brugerstyring – og oplyser det i sine brugeres login-tokens.

Dansk

Rammekontrakten for fremtidens tale-til-tekst-tjeneste er på plads

Colourbox

Det er efterhånden almindeligt, at man anvender automatiske tale-til-tekst-værktøjer til formål som eksempelvis hurtig transskription af dine forskningsinterviews, foredrag, fokusgruppeinterviews eller anden lyd, der er relevant for studerende og forskere.

I øjeblikket deles universiteterne om nogle licenser til KONCH, og det er tidligere blevet en mulighed at tilkøbe AmberScript til DeiCs Kaltura-tjeneste.

Dansk

”Det er intet mindre end fantastisk, at det er lykkedes”

Foto af Skovskolen.

”Vi har arbejdet på at få god digital infrastruktur i mere end ti år. En solid internetforbindelse er mindst lige så vigtig som vejen ned til skolen.”

Sådan lyder det fra Rasmus Brodersen, der er uddannelseschef på Skovskolen på Eldrupgaard.

Og vejen, eller rettere grusvejen, til skovens og naturens uddannelsescenter er en nødvendighed, for selv om vi kun befinder os en lille times kørsel fra landets næststørste by, så er vi langt inde i skoven. Der er to kilometer til nærmeste hovedvej og fem kilometer til en butik.

Dansk

Martin Bech forlader ledelsen i DeiC

Martin Bech træder ud af DeiC-ledelsen og fortsætter som ansvarlig for forskningsnet og tjenester.

DeiC er i disse år i gang med en transformation, hvor DeiC som en selvstændig enhed koordinerer den danske digitale forskningsinfrastruktur ved at forene brugernes ønsker og vilje med den finansiering, der er til rådighed. De fleste af DeiCs projekter og tjenester produceres af enheder på universiteterne, som DeiC indgår aftaler med.

Dansk

Webinar: OCRE skytjenester

Overvejer du at flytte en del af din it-infrastruktur i skyen? Dette webinar kan måske hjælpe dig godt på vej. På webinaret introduceres du til de såkaldte Open Clouds for Research and Education, OCRE-aftaler, som DeiC administrer i Danmark.

Dansk

PTP-forbindelser: Mest udbredt og mest ukendt på samme tid

Punkt-til-punkt forbindelser (PTP) er dataforbindelser, som er viet til at betjene datatransmissionen mellem to lokationer, hvor man selv er ansvarlig for endepunkterne.

PTP-forbindelser kan således benyttes til at forbinde en eller flere af dine adresser til dit netværk eller til Forskningsnettet.

Dansk

DeiC årsrapport 2020 er klar

2020 var i skæret af Covid-19 et begivenhedsrigt år for DeiC.

Den DeiC-aktivitet, der har været mest påvirket af pandemien er uden tvivl videotjenesten Zoom.

Versionen af Zoom, som tilbydes til universiteter og institutioner, har således oplevet hjemmearbejde på nærmeste hold. I forbindelse med hjemsendelserne i marts 2020 skete der en eksplosion i antallet af brugere, og for hele året blev det til mere end 15 millioner mødetimer.

Forskningsnettet

Dansk

Sider

Abonnér på RSS - netværkstjenester