kulturarvscluster

Podcast om supercomputing: Hvem følger dig egentlig på nettet?

Podcast-serien Supercomputing i Danmark dykker denne gang ned i en interessant snak med adjunkt i medievidenskab ved Aarhus Universitet, Janne Nielsen, om tracking af brugere på web.

Vi ved allerede godt, at der blive indsamlet en masse oplysninger om os, når vi bevæger os rundt på internettet, men hvornår opstod begrebet? Og hvordan har teknologien udviklet sig i takt med at internettet og vores brug af nettet har ændret sig?

Det er nogle af de spørgsmål, som Janne Nielsen undersøger.

Dansk

Sådan sker kortlægningen af det danske web

Niels Brügger forsker og skriver om de digitale mediers historie. I den forbindelse er han dykket ned i den danske del af World Wide Web og har analyseret den historiske webudvikling i perioden mellem 2005 og 2015.

”Det er et ret vildt projekt, og når jeg fortæller folk om det, så er reaktionen ofte: ”Aaarrhh, kan det nu lade sig gøre?” fortæller Niels Brügger, der er nyudnævnt professor i Medievidenskab på Aarhus Universitet.

”Men det kan det altså godt.”

Dansk

Event: Kom og hør om Kulturarvsclusterets muligheder

Kom og vær med til DeiC og Det Kgl. Biblioteks éndagsevent, hvor der stilles skarpt på Kulturarvsclusteret (KAC).

Arrangementet, Large Scale Computational Humanities, løber af stablen den 22. november mellem klokken 10:00 og frem til kl. 15:00 på Jens Chr. Skous Vej 4 i Aarhus.

Arrangementet handler om, hvad Kulturarvscluteret er for en størrelse og om de muligheder du, som kommende bruger af clusteret, har.

Dansk

Kulturarvsclusteret får ny strategi

I marts måned 2017 har Det Kgl. Bibliotek foretaget en omfangsrig evaluering af samarbejdet med leverandøren af software-systemet BigInsights til Kulturarvsclusteret, IBM. Installationen af systemet var forventet at være afsluttet med udgangen af 2015. Dermed er projektet mere end et år forsinket, og der er stadig ikke et velfungerende Kulturarvscluster.

Dansk

DeiC indbyder til pilotprojekter på Kulturarvsclusteret

DeiC inviterer forskere til at indgive interessetilkendegivelser om at blive et nationalt eScience-pilotprojekt. De udvalgte forskningsprojekter får adgang til at bruge Kulturarvsclusteret, der er en mindre supercomputer placeret ved Statsbiblioteket i Aarhus.

Invitationen gælder primært humanistiske og samfundsfaglige forskere, men andre forskningsområder kan også komme i betragtning.

Dansk

Temadag sætter supercomputere i fokus

Den 30. maj står i supercomputerens tegn på Syddansk Universitet. På dagen kan deltagerne i National supercomputing-dag blive klogere på de muligheder, supercomputere giver forskerne.

Anledningen til temadagen er indvielsen af fase 2 af Abacus 2.0 på Syddansk Universitet. Med udvidelsen når den nationale supercomputer op på 584 regne-noder.

Temadagen er målrettet mod it-afdelingernes medarbejdere, supercomputer-tekniske systemadministratorer og infrastrukturmedarbejdere. Men forskere og andre interesserede er også velkomne til at høre og se, hvad supercomputing er.

Dansk

Kulturarvscluster åbner 19. oktober

DeiC Nationale Kulturarvscluster, Statsbiblioteket, indvies officielt den 19. oktober i Aarhus.

Kulturarvsclusteret er Danmarks første nationale supercomputeranlæg med direkte adgang til store mængder af den digitale danske kulturarv. Det er det tredje og sidste af de planlagte supercomputercentre, som DeiC har taget initiativ til.

Supercomputeren er finansieret i et samarbejde mellem DeiC og Statsbiblioteket.

Indvielsen finder sted mandag den 19. oktober kl. 11 på Statsbiblioteket, Victor Albecks Vej 1, 8000 Aarhus C.

Dansk
Abonnér på RSS - kulturarvscluster