NORDUnet

Arktisk søkabel skal styrke forskning og undervisning

For at undgå flaskehalse i den nuværende globale digitale infrastruktur er der planer om at udlægge et helt nyt søkabel med høj kapacitet.

Projektet hedder The Arctic Connect Submarine Cable (ACSC), og hensigten er at koble Kirkenes i det nordlige Norge sammen med Tokyo i Japan. Det skal ske gennem Ishavet og det nordlige Stillehav med mulighed for yderligere tilkoblingspunkter i både Japan og Nordamerika.

Dansk

Zoom slår - igen - alle rekorder

Da Corona-hjemsendelserne i foråret 2020 blev en realitet, blev online-møder og –undervisning med ét slag til hverdag for rigtig mange.

Og den udvikling viser sig meget tydeligt i antallet af mødetimer i den version af Zoom, som DeiC tilbyder til universiteter og institutioner.

I foråret 2020 steg forbruget med en faktor 100 i forhold til før krisen. Det var en pludselig stigning, som forskningsnettet aldrig havde set før på nogen tjeneste.

Dansk

Kom med: Online event skal fejre 40 år med nordisk netsamarbejde

For 40 år siden blev det fællesnordiske forskningsnet, NORDUnet, født ud af samarbejdsånd og behovet for at stå sammen omkring forskningsnet.

Forskningsnettet

Det skal naturligvis fejres, hvilket i disse Corona-tider gøres med en online event, der løber af stablen den 27. november mellem klokken 10 og 11.30.

Det bliver 90 minutter med masser af begivenheder for alle med interesse i forskningsnet og det globale R&E community.

Dansk

Forskningsnettet har fået flere nye fiberforbindelser

 Omlægningen drejer sin primært om forbindelsen mellem Kristianssand og Esbjerg samt mellem København og Esbjerg. Hvor der er lagt fiber på 100 Gbit/s og med udvidelsesmuligheder op til 1 Tbit/s indenfor netværkets levetid.

NORDUnet og de nationale forskningsnet i Norden blev sidste år enige om en større ombygning og opgradering af netværksrygraden i de nordiske lande og Europa.

Dansk

eduVPN: Robust netforbindelse til nordiske akademikere

Har du nogensinde oplevet irriterende forsinkelser i lyd og video, når du deltager i en online-konference?

I en tid, hvor brugen af Zoom og andre videomødesystemer er boomet på grund af Corona-nedlukningen, vil de fleste nok genkende problemet.

Brugerne fra de nordiske universiteter har dog adgang til forskningsnettene, hvilket giver en klar fordel.

Dansk

NORDUnet, GÉANT og DeiC: Her er holdet bag forskningsnettet

Du er måske allerede stødt på navnene GÉANT og NORDUnet, der er to af de internationale partnere, som DeiC arbejder tæt sammen med.

Og det samarbejde er der en rigtig god grund til.

Det er nemlig denne trio, der gør det muligt for danske universiteter og institutioner at tilgå et globalt højhastighedsnetværk samt en række tilhørende tjenester.

Dansk

Invitation: Indsend dit præsentationsforslag til NDN2020

NDN2020-konferencen er et samlingssted, hvor netværksmiljøet fra de nordiske universiteter og forskningsnet bringes sammen med europæiske og globale kolleger. Målet er at fremme samarbejde og styrke udviklingen inden for de emner, som konferencen dækker.

Arrangementet vil samtidig danne rammen om NORDUnets 40-års jubilæum. En imponerende samarbejdsrejse, der startede i 1980, hvor de første møder for nordiske netværkseksperter blev afholdt, frem til i dag, hvor infrastrukturen for forskningsnet binder mere end 400 forsknings- og uddannelsesinstitutioner sammen.

Dansk

Lynsnak om din kæphest: NORDUnet inviterer til lightning talks på workshop

Har du lyst til at afholde en lightning talk på NORDUnet Technical Workshop 2019?

Så er muligheden nu åben.

NORDUnet inviterer nemlig alle, der har lyst, til at sætte et emne på dagsordenen gennem en lightning talk. Lightning talk er en lille præsentation på fem minutter med fokus på et emne.

Det kan være en god idé, et vellykket projekt, en invitation til et samarbejde eller måske et hurtigt tip, der gør hverdagen nemmere.

Dansk

Her er køreplanen for den næste generation forskningsnet

NORDUnet og de nationale forskningsnet i Norden er tidligere på året blevet enige om en større ombygning og opgradering af netværksrygraden i de nordiske lande og Europa.

I den nye netværkskonstruktion kan NORDUnet opfylde de voksende kvalitetsbehov om kapaciteter på 100 Gbit/s og med udvidelsesmuligheder op til 1 Tbit/s indenfor netværkets levetid.

Forskningsnetværk er dog mere end hastighed. Der er også kvalitetskrav som eksempelvis lavest mulige forsinkelse og non-stop tilgængelighed.

Dansk

Sider

Abonnér på RSS - NORDUnet