GÉANT

Registreringen til TNC21 er åben

Hvis du vil med til TNC21, kan du godt sætte kryds i kalenderen den 21.– 25. juni 2021.

Denne gang afholdes arrangementet som en virtuel konference, og i løbet af fem dage vil programmet indeholde alt fra live- og on-demand-indhold over demoer, ”lightning talks” og til sjove virtuelle netværksaktiviteter.

Programmet vil således dækker en bred vifte af emner og give et øjebliksbillede over det globale uddannelses- og forskningsmiljø.

Dansk

NORDUnet, GÉANT og DeiC: Her er holdet bag forskningsnettet

Du er måske allerede stødt på navnene GÉANT og NORDUnet, der er to af de internationale partnere, som DeiC arbejder tæt sammen med.

Og det samarbejde er der en rigtig god grund til.

Det er nemlig denne trio, der gør det muligt for danske universiteter og institutioner at tilgå et globalt højhastighedsnetværk samt en række tilhørende tjenester.

Dansk

Early bird-pris til TNC20 forlænges frem til 31. marts

”På dette tidspunkt er der usikkerhed, som er relateret til Covid-19-udbruddet, derfor kan der være behov for yderligere tænketid, før du tilmelder dig TNC20.”

Udmeldingen kommer fra GÉANT, der på denne baggrund forlænger early bird-perioden for tilmelding til TNC20 frem til den 31. marts 2020.

”Vi overvåger anbefalinger fra Verdenssundhedsorganisationen, og vi træffer beslutninger i overensstemmelse hermed og kommunikerer dem straks,” skriver GÉANT også på konferencens webside.

Dansk

Early bird-pris: Tilmelding til TNC20 er åben

Sæt kryds i kalenderen allerede nu for den 8. til 12. juni 2020 afholdes TNC20 i den engelske by Brighton og frem til 1. marts, er der early bird-pris på deltagergebyret.

TNC20 er den 36. udgave af konferencen, der arrangeres af de europæiske forskningsnets paraplyorganisation, GÉANT, og temaet er denne gang ”Making Waves”.

Sidste år deltog mere end 800 personer, hvilket gør TNC til den store årlige konference for forskningsnet i Europa.

Dansk
Keywords: 

Atea kan igen benyttes som aftalepartner til it-løsninger

GÉANT har etableret rammeaftaler for indkøb af cloud-ydelser til forsknings- og uddannelsessektoren. I Danmark er det DeiC, der varetager en løbende formidlingsopgave omkring rammeaftalernes betingelser og rabatter og henviser til en række forhandlere og leverandører, som er med på indkøbslisten.

It-selskabet Atea er en af de prækvalificerede forhandlere, og virksomheden står for størstedelen af leverancerne af cloud-tjenester under GÉANT-rammeaftalerne.

Dansk

Internationalt samarbejde giver 800 gigabit over Atlanten

Organisationerne Advanced North Atlantic (ANA) og Networks for European, American, and African Research (NEAAR) har indgået en samarbejdsaftale. Den har form af et Memorandum of Understanding, der senere kan føre til mere konkret samarbejde.

Aftalen indebærer, at organisationerne deler kapacitet, yder backup-kapacitet til hinanden og driver udvekslingspunkter med høj båndbredde.

ANA blev stiftet for to år siden af CANARIE, ESnet, GÉANT, Internet2, NORDUnet og SURFnet. NEAAR er finansieret af USA's National Science Foundation.

Dansk

Nominer en kollega til GÉANT Community Award

TNC18_logo

De europæiske forskningsnets paraplyorganisation GÉANT uddeler til sommer 2018 GÉANT Community Award til en person, der har gjort en indsats for forskningsnet. Repræsentanter for europæiske forskningsnet og deres tilknyttede institutioner kan nominere prismodtagere.

Man kan nominere inden for tre kategorier:

Dansk

Sider

Abonnér på RSS - GÉANT