eduroam

Eduroam

Hvad er eduroam?

Global adgang til WIFI: Eduroam er et globalt samarbejde, som giver studerende, forskere og personale adgang til at bruge WIFI infrastrukturen på flere hundrede lokationer i Danmark, Færøerne og Grønland og mange tusind steder i resten af verden. DeiC er NRO, National Roaming Operator for eduroam i Danmark, Færøerne og Grønland.

Dansk

Corona-nedlukningerne i 2020 påvirkede brugen af eduroam markant

I perioden 2018 til 2019 oplevede eduroam en pæn stigning i antallet af logins på 16 procent.

Denne stigning fik en brat opbremsning i 2020 og blev erstattet af halvering af antallet af logins (-53 procent).

Halveringen skyldes, at undervisningsinstitutioner over hele Danmark over flere perioder måtte lukke ned eller kraftigt reducere aktiviteterne på grund af Corona-epidemien og de tilhørende restriktioner.

Grafen nedenunder viser et dyk i 2020 for alle typer eduroam-logins.

Dansk

Hjælp os med at afprøve de nye Geteduroam apps

En række dygtige folk har over de sidste måneder været i gang med at udvikle nye apps, som giver slutbrugere en ny og forbedret adgang til eduroam. Disse apps er nu tilgængelige for test.

Det er nu muligt at teste de nye Geteduroam apps, og vi håber, at rigtig mange vil gribe muligheden for at være med og derved bidrage til at opkoblingen til eduroam bliver endnu nemmere og sikrere fremover.

Dansk
Keywords: 

Nyhedsbrev maj 2020: Første eduroam-forbindelse i Grønland er i luften | DeiCs årsrapport for 2019 er klar | Her er DKCERTs sikkerhedsvurdering af Zoom

DeiCs årsrapport er nu færdig, og her kan du blandt andet læse, at i 2019 har DeiC haft fokus på at styrke den nationale infrastruktur og udviklingen af internationale samarbejder indenfor eksempelvis data management og HPC.

Vi håber også, at du kan lide det nye design, der har til hensigt at gøre de mange tal mere overskuelige gennem grafik.

Data er fundamentet i den moderne forskning, og i maj har vi set på data i henholdsvis dansk regi og på tværs af grænserne.

Dansk

Første eduroam-forbindelse i Grønland er i luften

For godt et halvt år siden dumpede der en mail ind i eduroams postkasse.

Afsenderen var Greenland Institute of Natural Resources, og indholdet omhandlede en forespørgsel om, hvorvidt det var muligt at få den trådløse internettjeneste, eduroam, til Grønland.

”Det kom lidt ud af det blå, men var en forespørgsel, som vi naturligvis blev glade for og var meget interesserede i at gøre til virkelighed, ikke mindst fordi det var det første eduroam-setup i Grønland,” fortæller Morten Kjeldgaard, der er projektleder for eduroam i DeiC.

Dansk

Nyhedsbrev februar 2020: Stor HPC-analyse omhandler nu en fireårig periode | Zoom fordoblede antallet af mødetimer i 2019 | CodeRefinery afholder workshop på DTU

Gennem februar har vi set nærmere på et par af de tjenester, som DeiC tilbyder.

Online-mødetjenesten Zoom og den trådløse netforbindelse eduroam hører til blandt de populære, og det afsløres da også af statistikken for 2019, hvor begge tjenester har oplevet markante stigninger i henholdsvis mødetimer og antallet af bruger-login.

Dansk

Eduroam oplever solid stigning i antallet af logins

Eduroam er et globalt samarbejde, hvor forsknings- og uddannelsesinstitutioner giver hinandens studerende og ansatte adgang til trådløse netværk.

Det er samtidig en af DeiCs mest populære tjenester, og den danske del af eduroam har oplevet en markant stigning i antallet af logins i 2019.

Sammenlignes 2019-tallene med de tilsvarende fra 2018, er der således sket en stigning på 16 procent i antallet af logins samt en mindre stigning i antallet af virksomheder, som er tilknyttet eduroam.

Dansk

Eduroam er nomineret til “Product of the Year”

I år er opfinderen af eduroam, Klass Wierenga, blevet æret med en plads i internet hall of fame, og nu bliver selve løsningen så også anerkendt af WiFi-branchen med en nominering til årets produkt ved den årlige WiFi Awards.

Siden lanceringen i Europa i 2003 har eduroam vundet popularitet i hele forsknings- og uddannelsessamfundet. Løsningen er nu tilgængelig i mere end 100 lande og har mere end fire milliarder autentificeringer i år.

Dansk
Keywords: 

Eduroam står klar, når du skal på sommerferie

Sommerferien nærmer sig med hastige skridt, hvilket for mange betyder en ferierejse til udlandet med fly.

Og du kan faktisk anvende eduroam (education roaming) som adgangsbillet til internettet uden for forsknings og undervisningsverdenen.

Det gælder eksempelvis i flere lufthavne, og Norden er dækket ganske godt ind.

Edurome har mere end en milliard autentificeringer hvert eneste år.

Dansk
Keywords: 

Sider

Abonnér på RSS - eduroam