SDU Supercomputer Challenge

Vinderprojekt forudser fremtidens energipriser

Abacus 2.0 - DeiC national supercomputer placeret hos Syddansk Universitet

Syv grupper af SDU-studerende har dystet om at finde de mest brugbare og innovative løsninger til de deltagende virksomheders komplekse og datatunge problemer. Ved finalen den 15. november sad konkurrencens dommerpanel klar til at bedømme deres løsningsforslag. Fire vindergrupper blev kåret og præmieret.

Dansk

Supercomputerkonkurrence lader studerende løse opgaver uden facitliste

Peter Bækgaard Madsen, SDU
"De studerende er glade for at løse opgaver fra virkelige liv," siger projektleder Peter Bækgaard Madsen, SDU Supercomputer Challenge.

SDU Supercomputer Challenge er en konkurrence for studerende på Syddansk Universitet. Deltagerne opdeles i grupper, der forsøger at løse et problem, som en virksomhed eller organisation har stillet. Til løsningen skal de bruge DeiCs supercomputer Abacus 2.0.

Dansk

Studerende optimerer busselskabs vurdering af udbud

En af vindergrupperne i konkurrencen SDU Supercomputer Challenge 2015 brugte supercomputeren til at hjælpe med at udvælge det bedste tilbud i en udbudsrunde. Opgaven var stillet af trafikselskabet FynBus/Movia, der ville optimere valget af leverandører.

FynBus/Movia ønskede en algoritme, der kunne udvælge den bedste løsning ud fra flere tilbud, der kunne overlappe hinanden. Algoritmen skulle blandt andet kunne tage højde for økonomi, kvalitet og effektivitet i tilbuddet.

Dansk
Abonnér på RSS - SDU Supercomputer Challenge