Claudio Allochio fortalte om fremtiden for programmet LOLA til videokonferencer med minimal forsinkelse af lyd og billeder.
I dag og de næste to dage deltager 80 personer fra 28 lande i Network Performing Arts Production Workshop (NPAPW) på konservatoriet i København. Workshoppen åbnede i dag med taler af blandt andre rektor Bertel Krarup og docent Thomas Solak, Det Kongelige Danske Musikkonservatorium.
80 personer er det hidtil største antal deltagere ved en Network Performing Arts Production Workshop (NPAPW). Også de 28 lande er rekord.
"Det er første gang, en NPAPW-workshop bliver holdt i Danmark, så derfor er det en særlig glæde, at så mange er interesserede i at deltage. Vi glæder os til at tage imod deltagerne," siger docent Thomas Solak fra Det Kongelige Danske Musikkonservatorium, der er projektleder for den internationale workshop.
Den 17. marts er sidste chance for at melde sig til Network Performing Arts Production Workshop, der finder sted på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium den 3. til 5. april. Workshoppen handler om, hvordan udøvende kunstnere kan udnytte højhastighedsnetværk til at optræde sammen med kunstnere, der befinder sig et andet sted under opførelsen.
Foruden workshoppen bliver der også mulighed for at overvære en performance, der udnytter mulighederne. Det foregår den 4. april kl. 17.
Network Performing Arts Production Workshops er en international serie af workshops om de muligheder, netværk med stor båndbredde og kort forsinkelse giver for musik, dans og skuespil. Deltagerne ventes at blive en blanding af netværksfolk, udøvende kunstnere og folk med en pædagogisk baggrund.
DeiC støtter workshoppen, der anvender forskningsnettet til at forbinde udøvende kunstnere i flere lande. Bag Network Performing Arts Production Workshops (NPAPW) står de europæiske forskningsnets samarbejdsorganisation GÉANT.