I en ny spørgeskemaundersøgelse sættes der nu fokus på at skabe et samlet overblik over håndteringen og modenheden af åbne data-politiker og services i de enkelt lande i Norden.
Det er DeiC, der koordinere dataindsamlingen, som efterfølgende vil indgå i en fælleseuropæisk analyse, der skal bidrage til arbejdet med udførelsen af European Open Science Cloud (EOSC).
Grundtanken i EOSC-Nordic projektet er, at forskningen skal have mulighed for at tage afsæt i alle de data, som allerede eksisterer på tværs af fagområder og landegrænser.
EOSC-Nordic har som mål at facilitere koordineringen af EOSC-relevante initiativer (European Open Science Cloud) i Norden og de baltiske lande og udnytte synergier for at opnå større harmonisering ved politik og serviceudbydelse på tværs af disse lande i overensstemmelse med EOSC-aftalte standarder og praksis.
De fire regionale projekter, der skal bygge EOSC, mødes nu på et webinar for at opdatere hinanden på arbejdet og lægge planer for fremtiden.
Det løber af stablen den 11. oktober og hvis du deltager, kan du få svar på en stribe af de spørgsmål, som naturligt opstår i et samarbejde på tværs af grænser.
Tre arkæologer fra Danmark, Norge og Sverige deltager i et stort fælleseuropæisk projekt, der skal gøre visionen bag European Open Science Cloud til virkelighed. Projektet EOSC-hub har til formål at give forskere en fælles indgang til mange forskellige typer forskningsdata.
Tovholder for arkæologernes del af projektet er lektor Jens-Bjørn Riis Andresen, Aarhus Universitet, fra arkæologiafdelingen på Moesgaard Museum. Han fortæller, at arkæologer de sidste 25 år har drømt om sådan et system: