Webinaret afholdes via zoom og kræver tilmelding. Det er gratis at deltage, og du kan registrere dig her. Webinaret er henvendt til organisationer indenfor uddannelses- og forskningsområdet, der påtænker at gøre brug af skytjenester.
Overvejer du at flytte en del af din it-infrastruktur i skyen? Dette webinar kan måske hjælpe dig godt på vej. På webinaret introduceres du til de såkaldte Open Clouds for Research and Education, OCRE-aftaler, som DeiC administrer i Danmark.
Listen over forhandlere af Infrastructure-as-a-service til uddannelses- og forskningsområdet i Danmark er netop kommet på plads og offentliggjort.
Der er tale om en bred vifte af løsninger, der både består af de globale hyperscalere som Microsoft, Amazon og Google, og en række mere specialiserede cloud løsninger, som betegnes OIP (Original Infrastructure Providers). Disse dækker forhandlere med egen-udviklede platforme.
OCRE-aftalerne giver mulighed for at købe cloud-ydelser gennem et sæt af rammekontrakter tilvejebragt gennem DeiCs deltagelse i GÉANT-samarbejdet. Disse aftaler erstatter de hidtidige sæt af aftaler, kendt som GÉANT IaaS udbudet (GN3-SA7).
Open Clouds for Research Environments (OCRE) omfatter adgang til en række kommercielle tjenester leveret over internettet, som eksempelvis Amazon Web Services og Microsoft Azure.
Der er ansøgningsfrist for første runde finansiering fra OCRE den 2. november 2020. Men hvis du ikke når denne omgang, vil det fortsat være muligt at opnå finansiering til dine aktiviteter via to nye ansøgningsrunder i henholdsvis februar og juli.
OCRE-projektet (Open Clouds for Research Environments) er et EU-projekt, der omhandler indkøb og integration af kommercielle cloud-ressourcer til akademisk brug.
Projektet har et voucher-program, hvor forskerhold kan ansøge om gratis cloud-ressourcer fra de deltagende leverandører.
Nu nærmer Cloud Storage Services for File Synchronization and Sharing-konferencen (CS3) i København sig med hastige skridt, og onsdag den 22. januar 2020 er det absolut sidste chance for at tilmelde sig arrangementet.
GÉANT har etableret rammeaftaler for indkøb af cloud-ydelser til forsknings- og uddannelsessektoren. I Danmark er det DeiC, der varetager en løbende formidlingsopgave omkring rammeaftalernes betingelser og rabatter og henviser til en række forhandlere og leverandører, som er med på indkøbslisten.
It-selskabet Atea er en af de prækvalificerede forhandlere, og virksomheden står for størstedelen af leverancerne af cloud-tjenester under GÉANT-rammeaftalerne.