Da finansieringen af de nationale Research Data Alliance-noder under RDA Europe 4.0-projektet løb ud, besluttede medlemmerne af de danske og svenske noder, at de stadig vil videreføre RDA's output og gode arbejde i Norden. RDA er en forskningsfællesskabsorganisation, der blev startet i 2013.
This webinar is focused on organisational approaches to enhancing skills and improving training related to research data management and Open Science. The aim is to highlight how alignment in terms of skills and training policies and practices enables improved organisational engagement with EOSC and other research commons in the longer term.
The webinar is part of the RDA4EOSC activities supporting organisational engagement with EOSC and similar initiatives.
Research Data Alliance (RDA) er er et græsrodsinitiativ støttet finansielt af EU, USA og Australien med det formål at bygge de sociale og tekniske broer for deling og genbrug af forskningsdata. Alle kan melde dig ind i RDA og deltage i en lang række af arbejdsgrupper og interessegrupper. Her udvikler medlemmerne fx tekniske standarder, vejledninger og domænespecifikke best practises inden for forskningsdata-management (RDA outputs).
De nye referencegrupper skal medvirke til en øget dialog på tværs af universiteterne og med DeiC, og være med til at sikre en udvikling af den digitale infrastruktur og kompetencer til at anvende den, der muliggør dansk forskning i verdensklasse.
Referencegrupperne vil blive nedsat henover efteråret efter indstilling fra universiteterne, undtagen for CIO gruppen og CISO forum, der er eksisterende fora under Danske Universiteter.
Varmt velkommen til Hannah Mihai, der netop er startet i DeiC som data management-konsulent med base på Aarhus Universitet, hvor hun får kontor sammen med resten af DeiC-teamet.
Hannah har en kandidatgrad i geologi, og hun har tidligere arbejdet som research assistant på Aarhus Universitet.
Hvis du er interesseret i delingen og udvekslingen af forskningsdata og udfordringerne med at gøre forskningsdata mere tilgængelige, tilbyder den europæiske Research Data Alliance nu to forskellige slags stipendier til deltagelsen i den næste store halvårlige RDA-konference, der afholdes i Melbourne i Australien til foråret.
I slutningen af 2018 blev det offentliggjort at DeiCs ansøgning om at etablere en dansk node i Research Data Alliance, en såkaldt national node, blev positivt modtaget.
Anne Sofie Fink Kjeldgaard, der områdeleder for Digital Service hos Rigsarkivet, står for projektledelsen af den danske node.
I den forbindelse blev der afsat 400.000 kroner til at starte et internationalt orienteret supplement til Datamanagement Forum i Danmark.
Anne Sofie Fink Kjeldgaard, der områdeleder for Digital Service hos Rigsarkivet, skal stå for projektledelsen af den nye danske node.
I skæret fra sommerens solskin ansøgte DeiC om midler til at etablere en dansk node i Research Data Alliance, en såkaldt national node.
Den ansøgning er nu blevet imødekommet, og der er afsat cirka 400.000 kroner til at starte et internationalt orienteret supplement til Datamanagement Forum i Danmark.
Research Data Alliance (RDA) bygger sociale og teknologiske broer, der skal gøre det muligt at dele forskningsdata åbent.
Organisationen blev etableret i 2013 af EU-kommissionen, National Science Foundation fra USA, National Institute of Standards and Technology (NIST) fra USA og den australske regerings Department of Innovation.
DeiC er indtrådt i RDA som ”Organisational Member” med formanden for Nationalt Forum for Forskningsdata Management (DM Forum), Anders Sparre Conrad, som kontaktperson i ”Organisational Assembly”.