forskningsdata

Nordisk undersøgelse: Sådan står det til med FAIR og EOSC

DeiC har stået i spidsen for dataindsamling i Danmark omkring open data-politikker og services på institutioner, universiteter og blandt udvalgte interessenter.

Det er gjort som et led i et nordisk projekt, der igen er en del af en fælleseuropæisk opgave omkring klarlægning af, hvordan det åbne data-landskab ser ud.

Dansk

Registerforskning kan kaste nyt lys over pandemien, der har ramt verden

Data – og gerne i store mængder - kan tilføje nye sammenhænge, som kan være svære for forskerne at få øje på med det blotte øje.

I en pandemi-situation, som vi oplever i øjeblikket, kan data således være en stor hjælp eksempelvis til forståelse af hvem, der smittes mest eller bliver hårdest ramt af sygdom.

Dansk

Online workshop: Sådan genanvender vi bedst forskningsdata

EOSC-Nordic inviterer nu til en online workshop med titlen “FAIRification of Nordic and Baltic data repositories”.

Formålet med arrangementet er at give specifikke retningslinjer og råd, der kan være med til at maksimere genanvendeligheden af forskningsdata.

Workshoppen bygger blandt andet på en FAIR-modenhedsvurdering, som EOSC-Nordic har udført på mere end 100 data-repositories i Norden og de baltiske lande. Resultaterne vil blive delt, og der være konkrete anbefalinger til de forskellige regioner i EOSC-Nordic-projektet.

Dansk

Arrangement: Kom og lær mere om Research Data Alliance i Danmark

Den danske RDA nodes logo

I slutningen af 2018 blev det offentliggjort at DeiCs ansøgning om at etablere en dansk node i Research Data Alliance, en såkaldt national node, blev positivt modtaget.

Anders Sparre Conrad
Anne Sofie Fink Kjeldgaard, der områdeleder for Digital Service hos Rigsarkivet, står for projektledelsen af den danske node.

I den forbindelse blev der afsat 400.000 kroner til at starte et internationalt orienteret supplement til Datamanagement Forum i Danmark.

Dansk

Train-the-Trainers

Train-the-Trainers er et fælles kompetenceudviklingsforløb primært målrettet universiteternes og bevaringsinstitutionernes nøglepersoner på datamanagementområdet, og en DM Forum aktivitet med særskilt budget.

I det omfang arrangementerne er åbne for andre, annonceres de på deic.dk og vidensportal.deic.dk, DeiCs LinkedIn profil mm.

Dansk
Abonnér på RSS - forskningsdata