presse

Europæisk satsning på eScience gør dansk vision nødvendig

Bestyrelsesformand Børge Obel benyttede åbningen af den årlige konference for eScience og e-infrastruktur i Kolding i dag til at slå et slag for en fælles national vision for eScience. Begrebet dækker over brugen af it i forskningen. E-infrastruktur består af de computere, programmer og netværk, der gør eScience mulig.

DeiC (Danish e-Infrastructure Cooperation) blev stiftet i 2012 for at fremme eScience i Danmark. Organisationen har opbygget aktiviteter inden for netværk, supercomputere og datamanagement. Det er godt, men nu skal vi videre, sagde Børge Obel.

Dansk

Danmark falder ud af den bedste halvdel af TOP500 for supercomputere

Kurt Gammelgaard Nielsen
"I denne konkurrence betyder størrelsen noget, da de største problemstillinger kun kan løses af de største anlæg,” siger Kurt Gammelgaard Nielsen.

Danmarks største supercomputer, DeiC Nationale HPC, SDU, er placeret på plads 258 på juni-udgaven af TOP500-listen. På den forrige liste lå den daværende største danske supercomputer, Computerome, som nummer 235.

Dansk

Danskerne genbruger passwords i stor stil

Pressemeddelelse: 57 procent af danske borgere bruger det samme password til flere online tjenester. Det fremgår af rapporten Borgernes informationssikkerhed 2015, som sikkerhedsorganisationen DKCERT har udarbejdet for Digitaliseringsstyrelsen.

Genbrug er normalt positivt, men ikke når det gælder passwords. Hvis en hacker får adgang til det password, en borger har brugt på en enkelt tjeneste på internettet, kan hackeren let undersøge, om passwordet også virker på andre tjenester.

Dansk

Pressemeddelelse: Millioner af medier kan analyseres på nyt Kulturarvscluster

Behandling af Big data er ikke længere forbeholdt forskere inden for teknik og naturvidenskab. Med den nye supercomputer DeiC Nationale Kulturarvscluster, Statsbiblioteket i Aarhus får forskere inden for humaniora nemlig mulighed for at dykke ned i massive datasæt fra millioner af tv- og radioudsendelser, hjemmesider og historiske aviser og analysere dem. Dermed bliver det meget lettere for forskerne at bedrive kvantitativ forskning og dermed vise sammenhænge, vi ikke har kendt før og berige os med ny viden om dansk mediekultur og kulturhistorie.

Dansk

Pressemeddelelse: Forum vil hjælpe forskere med at håndtere data i eksplosiv vækst

Mængden af data fra forskningsprojekter vokser eksponentielt. Det giver udfordringer for videnskaben: Hvordan kan forskerne gemme deres data for eftertiden, så andre forskere kan få glæde af dem? Det spørgsmål skal det nationale forum for forskningsdatamanagement i de kommende år finde svar på.

Dansk

Pressemeddelelse: Digital infrastruktur er afgørende for Danmarks fremtid

DeiC (Danish e-Infrastructure Cooperation) er en virtuel organisation under Uddannelses- og Forskningsministeriet. DeiC har nået meget i 2014, herunder åbningen af det første af tre planlagte nationale supercomputercentre. Væksten i brugen af højhastighedsnetværket forskningsnettet fortsatte, og en national strategi for lagring af data fra forskningsprojekter blev vedtaget. Det fremgår af DeiC Årsrapport 2014, som netop er udsendt.

Dansk
Keywords: 

Pressemeddelelse: DKCERT håndterer flere sikkerhedshændelser

DKCERT, som er en sikkerhedsorganisation under DeiC (Danish e-Infrastructure Cooperation), behandlede i 2014 i alt 65.267 sikkerhedshændelser. Det er mere end en tredobling i forhold til 2013.

Stigningen viser, at trusler mod informationssikkerheden er et stigende problem, som universiteterne skal tage alvorligt. Tallene fremgår af DKCERT Trendrapport 2015, som udkommer i dag.

Dansk

Sider

Abonnér på RSS - presse