HPC TekRef

Ny rapport fra supercomputerkonferencen SC18

I Teknisk Referencegruppe for HPC, eller bare HPC Tek Ref, deler man erfaringer med supercomputerteknikere fra de øvrige uddannelsesinstitutioner for at få inspiration på tværs af institutionerne.

Gruppens medlemmer deltager hvert år på den store Supercomputing-konference, (SC) i USA, og det danske hold på ni personer er nu vendt hjem fra SC18, der løb af stablen i Dallas i november.

Indtryk og erfaringer fra turen sammenfattes i en rapport, der nu er klar og kan hentes via linket nedenfor.

Dansk

Danske universitetsfolk ser seneste nyt fra supercomputerverdenen

I november rejste syv personer fra Danmark til Denver, Colorado i USA for at høre sidste nyt om supercomputere. Deres rapport fra besøget på SC17 kan hentes her på webstedet.

Delegationen havde arrangeret møder med flere producenter, hvor de hørte om deres planer for fremtiden. Nogle af disse oplysninger blev givet under tavshedsløfte, så dem kan man ikke læse om i rapporten.

Rapporten dækker en række områder inden for supercomputere:

Dansk

Mads Boye bliver formand for HPC TekRef

Mads Boye er valgt til formand for DeiCs HPC TekRef (Teknisk Referencegruppe for High Performance Computing). Det er et forum for erfaringsudveksling for folk, der er interesseret i supercomputere og HPC (High Performance Computing).

"HPC TekRef er et godt netværk for os på universiteterne, der arbejder med forsker-it og supercomputing. Jeg vil fortsætte i samme tråd som Jens Kohrt, der har været formand de sidste to år. Det vil sige, at vi skal blive endnu bedre til at udveksle erfaringer," siger Mads Boye.

Dansk

Udvalg ser nyeste supercomputer-teknologi

En del af nyhederne blev givet under klausul, så dem må konferencedeltagerne ikke fortælle om, før produkterne er frigivet. For eksempel hørte de om AMD's kommende serverprocessorer i Opteron-serien med kodenavnet Zen.

Intel lancerede næste version af coprocessoren Xeon Phi, der får 72 kerner mod de nuværende 61. Den kommer både som et indstikskort til PCI-e og til at sætte direkte i en sokkel på motherboardet. Under klausul hørte deltagerne om fremtidige Xeon-processorer og Xeon Phi "Knights Landing" med mange kerner.

Dansk
Abonnér på RSS - HPC TekRef