EUDAT

Nyhedsbrev januar 2020: Knowledge Exchange bliver en del af DeiC | Podcast om supercomputing: Hvem følger dig egentlig på nettet? | Det Koordinerende Organ for Registerforskning indlemmes i DeiC

Velkommen til det første nyhedsbrev i 2020.

Vi håber, at alle har haft en fantastisk jul og et godt nytår.

I løbet af januar har vi haft fokus på to nye og spændende tjenester, som er blevet en del af DeiC fra årsskiftet.

Fra den 1. januar 2020 har DeiC således overtaget medlemsskabet af Knowledge Exchange (KE) fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse.

KE blev skabt i 2005 på baggrund af en vision om at bygge en fælles og agil platform til udveksling af viden og erfaring om e-infrastruktur og services inden for forskning.

Dansk

EUDAT Summer School 2020: Hvor data og supercomputer møder hinanden

Efter en succesfuld 2019-udgave gør EUDAT sig klar til endnu en Summer School, der afholdes i Kajaani i Finland.

EUDAT Summer School henvender sig til personer, der er tidligt i karrieren og til studerende, som er i gang med en bachelor, master, ph.d eller postdoc inden for komplekse forskningsmiljøer. Det kan eksempelvis være studerende med interesse for high-performance computing (HPC), forskningsdata management eller infrastruktur.

Dansk

EUDAT

EUDAT giver forskere mulighed for at lagre, genfinde, tilgå og behandle forskningsdata. Det sker via et netværk af 35 europæiske organisationer.

Tjenesterne fra EUDAT er samlet i den såkaldte EUDAT Collaborative Data Infrastructure (CDI). Den består af følgende tjenester:

Dansk

EUDAT Calls for Collaborations Projects

Nedenfor Call tekst fra EUDAT.


EUDAT is offering free resources and expertise to pilot collaboration projects as part of its Collaborative Data Infrastructure where users, community centres and large data centres collaboratively tackle data challenges. Research communities, research projects and individual researchers are invited to make use of its data services that are available at a European scale. 

Dansk
Abonnér på RSS - EUDAT