DKCERT

DKCERTs trendrapport 2021 er på gaden

DKCERT har netop publiceret sin årlige trendrapport. En rapport, som dels er DKCERTs beretning om året, der er gået, dels er DKCERTs bud på de trends, vi forventer, kommer til at være fremherskende.

Rapporten indledes med et kort vue over cybersituationsbilledet, som DKCERT har observeret gennem det seneste år. Herefter kommer en vurdering af truslerne mod universitets- og forskningssektoren. Denne, trusselsvurderingen, er mest henvendt til sektoren og anviser, at truslen fra cyberspionage, kriminalitet og insidere mod sektoren er meget høj.

Dansk

DPO-tjenesten har fordoblet antallet af aftaler

Universiteter og andre institutioner på forskningsnettet skal - som alle andre - overholde EU’s databeskyttelsesforordning, hvis regler er blevet håndhævet siden den 25. maj 2018.

For mange uddannelsesinstitutioner vil DPO-opgaven på den enkelte institution ikke have et tilstrækkeligt omfang til, at det er nødvendigt at ansætte en egen DPO. Ligeledes har mange uddannelsesinstitutioner heller ikke de nødvendige kompetencer til at sikre efterlevelsen af de nye databeskyttelsesregler.

Dansk

Analyse fra DKCERT og Digitaliseringsstyrelsen: COVID-19 udfordrer sikkerheden på hjemmearbejdspladserne

Analysen viser, at få borgere falder i phishing-fælden, at kodeord stadig er en akilleshæl for danskernes informationssikkerhed, og at hjemmearbejde udfordrer arbejdspladsernes sikkerhed.

Dansk

DKCERT ansætter en ny Data Protection Officer

DKCERT, der er en del af DeiC, har netop ansat Susanne Groth, som sammen med resten af teamet skal udfylde rollen som DPO, primært i den vestlige del af kongeriget.

Susanne har tidligere været DPO for de maritime uddannelser, hvor hun ligeledes har fungeret som underviser i både økonomi og jura.

Forskningsnettet

Hun er nemlig oprindelig uddannet inden for økonomi, men har sideløbende med sit arbejde også fuldført jurastudiet og har således to kandidatgrader med i bagagen.

Dansk
Keywords: 

DKCERT har ansat to nye sikkerhedsfolk

Forskningsnettet

Informationssikkerheden er evig aktuel, og DKCERT har nu ansat to nye personer, der skal bidrage til en endnu bedre sikkerhed på forskningsnettet.

De nye medlemmer af DeiC-teamet er Jack Hjortholm og Carina Lamb, der nu begge kan kalde sig Cyber- og informationssikkerhedskonsulenter i DKCERT.

Jack Hjortholm er nyuddannet fra Erhvervsakademi Aarhus, hvor han har afsluttet en professionsbachelor i it-sikkerhed.

Dansk
Keywords: 

DKCERT har ansat en ny sikkerhedskoordinator i TeleDCIS

Den 3. februar 2020 tiltrådte Henrik Jensen stillingen som sikkerhedskoordinator i telesektorens decentrale cyber- og informationssikkerhedsenhed (TeleDCIS), som er oprettet i medfør af National Strategi for Cyber- og Informationssikkerhed.

Telesektoren har tidligere valgt at placere sin DCIS hos DKCERT.

Henrik Jensen er ansat som sikkerhedskoordinator i TeleDCIS.

Dansk

DKCERT er med i nyt cybersikkerhedsråd

Henrik Larsen, chef for DKCERT
Henrik Larsen, der er chef for DKCERT, som er en del af DeiC, er udpeget til regeringens nye cybersikkerhedsråd.

Rådet består af 20 medlemmer fra den private og offentlige sektor, forbrugersiden og forskningsverdenen. Rådets formål er blandt andet at rådgive og vejlede regeringen i, hvordan den digitale sikkerhed kan styrkes og sikre, at viden bliver det mellem myndigheder, erhvervslivet og forskningen.

Dansk
Keywords: 

Her er DKCERTs vurdering af trusselslandskabet for uddannelses- og forskningssektoren

DeiC konference 2019: 

DKCERT har udarbejdet en trusselsvurdering for universitetssektoren, hvor der foretages en vurdering af troværdigheden og alvoren af en potentiel trussel såvel som sandsynligheden for, at truslen bliver en realitet.

Dansk

Sider

Abonnér på RSS - DKCERT