nationale forskningsnet

Den første 100 gigabit forskningsnetforbindelse lanceret i Asien

Singapores Advanced Research and Education Network (SingAREN) lancerede den 1. december 2017 den første 100 gigabit/s forskningsnetforbindelse i Asien. Den strækker sig fra Singapore til Japan via Hong Kong. Denne forbindelse muliggør samtidig færdiggørelsen af stillehavsforbindelsen Asia Pacific Ring (APR) mellem Asien og Nordamerika. 

Dansk

Interesserede i at måle netværksperformance mødes i København

Hvordan måler man performance på et netværk? Og hvordan sikrer man, et ens netværk leverer den ønskede ydeevne?

De spørgsmål beskæftiger gruppen SIG-PMV (Special Interest Group - Performance Monitoring and Validation) sig med. Gruppen, der er organiseret under de europæiske forskningsnets samarbejdsorganisation GÉANT, holder sit tredje møde i København i slutningen af november.

På dagsordenen er tre overordnede emner:

Dansk

Transatlantisk forbindelse tredobler båndbredden

Forbindelsen er oprettet som led i projektet Networks for European, American and African Research (NEAAR), der er støttet af USA's National Science Foundation (NSF). Den går fra Irlands vestkyst til New York via søkablet AEConnect.

Formålet med NEAAR er at øge samarbejdet mellem forskere i Afrika, Europa og USA. Forbindelsen er første skridt i et projekt, der skal føre til et nyt udvekslingspunkt for netværk i Afrika. NEAAR skal også udnytte de forbindelser, der oprettes som led i projektet AfricaConnect2.

Dansk

Forskningsnetværk får flere roller fremover

Mødet i SIG-MSP i Rom
GÉANT Special Interest Group on the Management of Service Portfolios mødtes i Rom den 12.-13. oktober.

Forsknings- og uddannelsessektoren stiller stadig særlige krav til it og netværk. Men nogle af kravene er ikke mere specielle, end at de kan tilfredsstilles med kommercielle produkter – eventuelt i en tilpasset version.

Dansk

Japan og GÉANT samarbejder om testmiljø

De to organisationer har underskrevet en aftale, der blandt andet omfatter sammenkobling af GÉANT Testbed Service og NICT’s tilsvarende testmiljø. Der skal også arbejdes på interoperabilitet mellem de to testsystemer.

Endvidere skal de to organisationer samarbejde om SDN (Software-Defined Networking). Aftalen ventes at føre til samarbejde inden for flere områder.

Aftalen blev underskrevet den 26. januar på et møde i Trans-Eurasia Information Network (TEIN) i Manila.

GÉANT og NICT har samarbejdet siden 2004 via TEIN-projektet.

Dansk

Seks af de store internationale forskningsnet vil bygge 100G netværk

PRESSEMEDDELELSE FRA Internet2, NORDUnet, ESnet, SURFnet, CANARIE og GÉANT (oversat)
WASHINGTON, D.C. – April 24, 2013

Internet2, NORDUnet, ESnet, SURFnet, CANARIE og GÉANT vil bygge verdens første 100G interkontinentale transmissionsforbindelse til forskning og uddannelse

Den kommercielle sektor og andre inviteres til at være med til at fremme det globale netværk.

Dansk
Abonnér på RSS - nationale forskningsnet