sikkerhed
Frankrig blåstempler eduVPN
Af Nicolai Devantier, 14/12/20
eduVPN er en gratis VPN-tjeneste (Virtual Private Network), der kan oprette en sikker og krypteret forbindelse mellem brugerens computer eller smartphone til en sikker server.
På denne måde kan studerende, undervisere eller forskere bruge internettet sikkert, og du kan give sikker adgang til din institutions beskyttede systemer, selvom brugerne anvender internetforbindelsen fra hjemmet.
DeiC Tjenesteoversigt
Grønlands Universitet er indtrådt i WAYF
Af Nicolai Devantier, 21/09/20
Grønlands Universitet, Ilisimatusarfik, er netop indtrådt i WAYF (Where Are You From) som brugerorganisation. Login-tjenesten dækker således samtlige universiteter i Danmark, Færøerne, et universitet i Island og nu også i Grønland.
Studerende og ansatte fra universitetet kan identificere sig som Ilisimatusarfik-brugere over for de mange web-tjenester i WAYF og eduGAIN af relevans for forskning og uddannelse.
Her er hvad du skal vide om sikkerheden i Zoom
Senest opdateret 14. maj 2020.
Videokonferencetjenesten Zoom har for mange været et uundværligt værktøj siden DeiC tog det på programmet i 2017 og i helt særlig grad i forbindelse med Corona-krisen.
Derfor har Zoom også været under mediernes lup – ikke mindst i forhold til om sikkerheden i programmet lever op til krav og forventninger.
Her kan du læse om, hvad der er gældende for den version af Zoom, som DeiC tilbyder til universiteterne.
eduVPN giver sikker internetadgang, når du arbejder hjemme
Af Nicolai Devantier, 23/03/20
Den igangværende Corona-krise har tvunget rigtig mange til at studere eller arbejde hjemmefra, og en VPN-forbindelse er i den forbindelse et vigtigt værktøj til at sikre krypteret kontakt mellem din hjemmecomputer og arbejdspladsens it-systemer.
I DeiC udbyder vi eduVPN-tjenesten, som kan tage hånd om den opgave.
DKCERT skal varetage telebranchens decentrale cyber- og informationssikkerhedsenhed
Af Nicolai Devantier, 25/03/19
Regeringen udsendte i maj 2018 National strategi for cyber- og informationssikkerhed. Et af initiativerne er, at der skal udarbejdes sektorstrategier for samfundskritisk infrastruktur inden for sundhed, finans, tele, søfart, transport og energi.
Sektorerne skal bl.a. opbygge decentrale cyber- og informationssikkerhedsenheder (DCIS’er) til at sørge for informationsudveksling og validering af information mellem sektorerne og Center for Cybersikkerhed (CFCS) samt forestå vedligeholdelsen af risiko- og sårbarhedsvurderinger.
Ny awareness-træning fra DKCERT: Phish trykprøver sikkerhedsniveauet blandt dine medarbejder i et risikofrit miljø
Af Nicolai Devantier, 22/11/18
En af de kriminelles mest anvendte veje ind i et netværk sker via phishing mails.
Derfor har DKCERT, som er en del af DeiC, udviklet en phishing-tjeneste, kaldet Phish, så it-afdelingen kan klæde medarbejderne på, til at blive bedre i stand til at håndtere truslen.
Phish er en nem metode til at uddanne store mængder medarbejdere i et hug. Langt de fleste medarbejder modtager og besvarer mails i det daglige arbejde, hvilket betyder, at en phishing-mail rammer en stor målgruppe, der ellers har mange forskellige arbejdsopgaver.
Tre dage endnu: Du kan stadig nå at spare penge på tilmeldingen til DeiC konference 2018
Af Nicolai Devantier, 13/08/18
Du kan godt glæde dig til den 10.-11. oktober 2018, hvor alle inden for e-infrastruktur til forskning og uddannelse samles til årets DeiC konference på Trinity Hotel og Konference Center i Fredericia.
Samtidig kan du glæde dig over at få rabat på tilmeldingen, men tilbuddet løber kun frem til onsdag den 15. august, så du skal være hurtig på tasterne.
Du kan tilmelde dig her
Konferencens tema er i år: ”Building the digital infrastructure for future research”.
DeiC konferencen 2018 får et helt nyt spor om it-sikkerhed
Af Nicolai Devantier, 26/06/18
DeiC konference 2018: Konkrete trusler, værktøjer til at forhindre dem og krisehåndtering, hvis det går galt.
Det er de tre hovedtemaer, som du kan blive klogere på, når DeiC konferencen løber af stablen den 10. – 11. oktober i Fredericia. Omdrejningspunktet er it-sikkerheden på de danske uddannelsesinstitutioner, og vi tager udgangspunkt i trusler, problemstillinger og løsninger.