DeiC har ansat Ashokaditya Mohanty, der er uddannet civilingeniør fra DTU. Ashokaditya Mohanty er 32 år og har i et par år været involveret i udviklingen af data.deic.dk som studentermedhjælper.
Hans første opgave som fastansat er at udvikle brugergrænsefladen til det system til bekæmpelse af DDoS-angreb (Distributed Denial of Service), DeiC planlægger at tilbyde brugerne af forskningsnettet.
DeiCs tjeneste til lagring og deling af forskningsdata, data.deic.dk, er baseret på software fra open source-projektet OwnCloud. Fremover vil den bygge på Nextcloud.
Bag Nextcloud står stifteren af OwnCloud-projektet, Frank Karlitschek. Han og andre udviklere har forladt OwnCloud og bygger videre koden fra projektet.
Data.deic.dk vil i den kommende tid opgradere fra OwnCloud 6 til Nextcloud 10.
Med data.deic.dk kan brugere lagre og dele data. Filer kan synkroniseres automatisk mellem enheder.
DeiC deltager i forskningsprojektet Glenna med data.deic.dk, der tilbyder plads til datalagring i cloud-infrastrukturen.
Glenna har to hovedformål: at finde og dele best practices inden for brugen af cloud i forskerverdenen, og at dele cloud-ressourcer på tværs af de nordiske lande. Tjenesten, der skal give adgang til ressourcerne, skal anvende identitetsføderationen Kalmar2 til at identificere brugerne. På den måde kan brugere logge ind på de forskellige dele af Glenna med deres sædvanlige bruger-ID og password fra deres egen institution.
Bag workshoppen "Cloud Services for Synchronisation and Sharing" står CERN (European Organization for Nuclear Research) og ETH Zürich (Eidgenössische Technische Hochschule). Workshoppen foregår i Zürich den 18.-19. januar.
DeiC har indledt et udviklingssamarbejde med det australske forskningsnet, AARNet (Australia’s Academic and Research Network). De to organisationer udvikler i fællesskab software, der gør det let for forskere at lagre og dele forskningsdata på tværs af institutter og universiteter.
På den danske side handler samarbejdet om pilotprojektet Data.deic.dk, der skal demonstrere mulighederne i et storage-system målrettet mod forskere.