WAYF

Adgang til LUMI vil kræve sikre identiteter fra institutionerne

Forskere fra lande som deltager i LUMI-konsortiet, vil via eduGAIN få adgang til supercomputeren LUMI med den brugerkonto som de har ved deres institution. Men kun hvis institutionen har et påkrævet modenhedsniveau i sin brugerstyring – og oplyser det i sine brugeres login-tokens.

Dansk

Authentication Authorization Infrastructure

WAYF (Where Are You From) er en infrastruktur for genbrug af personoplysninger. Med WAYF kan ansatte og studerende inden for videregående uddannelser og forskning genbruge brugernavn og kodeord på institutionen til at få adgang til tjenester, som ikke drives af institutionen selv.

Det kan være tidsskriftsdatabaser, biblioteksarkiver og lignende. WAYF fungerer også som 'single sign-on'. Det betyder, at systemet kan genbruge dine oplysninger - men kun i otte timer eller indtil du lukker din browser. eduTEAMS er en kommende tjeneste.

Dansk

Fonde.dk er ny tjeneste i WAYF

Fundraiseren I/S har gennemført den tekniske tilslutning til WAYF af sin tjeneste Fonde.dk – et online-værktøj, som letter institutioners arbejde med fundraising.

Fonde.dk indeholder blandt andet en fonds- og puljedatabase og en række værktøjer til institutionens fundraising-indsats – fra nyheder til redigerbare skabeloner. Og nu kan brugere ved enhver abonnerende institution med WAYF-tilslutning altså få adgang til Fonde.dk med deres vante institutions-login.

Dansk

Grønlands Universitet er indtrådt i WAYF

Grønlands Universitet, Ilisimatusarfik, er netop indtrådt i WAYF (Where Are You From) som brugerorganisation. Login-tjenesten dækker således samtlige universiteter i Danmark, Færøerne, et universitet i Island og nu også i Grønland.

Studerende og ansatte fra universitetet kan identificere sig som Ilisimatusarfik-brugere over for de mange web-tjenester i WAYF og eduGAIN af relevans for forskning og uddannelse. 

Dansk
Keywords: 

For alle med interesse i digital identitet: WAYF afholder ERFA-møde på Aarhus Universitet

Aarhus Universitet lægger lokaler til WAYFs ERFA-møde den 9. maj.

Alle, som har erfaringer med eller interesse for deltagelse i føderationen, er velkommen til at deltage i det gratis arrangement.

Her vil der blive mulighed for at udveksle erfaringer og ønsker, tekniske som forretningsmæssige, med hinanden og med WAYFs (Where Are You From) sekretariat.

Der vil også være en orientering om, hvad der rører sig i WAYF lige nu og i fremtiden samt hvilke udfordringer WAYF er løsningen på for de udbydere og institutioner, der deltager i føderationen.

Dansk
Keywords: 

Wiki om supercomputing er nu tilgængelig i WAYF

Det tyske forskningsuniversitetet Rheinisch-Westfälische Technische Hochschule Aachen driver supercomputer-wiki'en, HPC Wiki, som samler indhold vedrørende forskningsarbejde i forbindelse med HPC.

Forskningsnettet

Tjenesten er registreret i det tyske forskningsnets identitetsføderation, og er igennem eduGAIN netop blevet gjort tilgængelig for brugere med konti ved WAYFs identitetsudbydere.

Dansk
Keywords: 

Nyhedsbrev februar 2019: Ny - og stor bevilling til udvikling af nordisk e-infrastruktur | Danskudviklet e-læring om data management er klar | Data management: Det næste store skridt handler om kommunikation og uddannelse

Så er nyhedsbrevet med månedens vigtigste DeiC-begivenheder klar, og februar har budt på en række interessante nyheder.

NeIC har netop modtaget finansiering fra EU-Kommissionen til at styrke arbejdet med European Open Science Cloud i Norden (EOSC-Nordic) samt til at lede udviklingen af FAIR data.

Dansk

Sider

Abonnér på RSS - WAYF