NeIC

Nordisk undersøgelse: Sådan står det til med FAIR og EOSC

DeiC har stået i spidsen for dataindsamling i Danmark omkring open data-politikker og services på institutioner, universiteter og blandt udvalgte interessenter.

Det er gjort som et led i et nordisk projekt, der igen er en del af en fælleseuropæisk opgave omkring klarlægning af, hvordan det åbne data-landskab ser ud.

Dansk

Ny udgave klar: Kom på kursus i FAIR Data Stewardship

I fremtiden skal data managere og data stewards kende til FAIR-principperne (Findable, Accessible, Interoperable og Reusable), og hvordan de anvendes i praksis.

Den viden er der nu mulighed for at erhverve, da NeIC, SNIC og SND i samarbejde afholder det tredje nordiske kursus med titlen ”FAIR Data Stewardship Course”.

Arrangementet løber af stablen i Uppsala, Sverige, den 30. marts til 3. april 2020.

Dansk

Invitation til samarbejde om e-infrastruktur

NeIC opfordrer nu konsortier bestående af e-infrastrukturudbydere, udviklere eller forskere i Norden til at foreslå samarbejdsprojekter inden for digital infrastruktur med fællesnordisk interesse.

Ønsket er, at der kan skabes et mere modent miljø, der understøtter åben videnskab og udforsker nye teknologier, deler viden eller tilbyder uddannelse til at forbedre brugen af ​​nuværende og fremtidige e-infrastrukturkapaciteter.

Dansk

Dellingr: Sådan søger du om supercomputerkræfter til din forskning

High Performance Computing (HPC) fylder stadig mere og mere i dansk forskning og du kan også få glæde af teknologien.

Det er NeICs Dellingr-projekt, der stiller HPC-anlæg til rådighed på tværs af de nordiske grænser og danske forskere har derfor mulighed for at få glæde af de store computere.

Som opfølgning på sit første pilotprojekt, der startede sidste år, har NeIC Dellingr igangsat et nyt projekt.

Dansk

Nyhedsbrev maj 2019: ”Jeg vil gerne takke EU for GDPR” | Ny Trendrapport fra DKCERT | Find dig selv og dine kollegaer: Billeder fra NeIC Konference 2019

Maj har stået i konferencens tegn, NeIC har nemlig afholdt sin 2019-udgave i København. Tivoli-hotellet lagde lokaler til en yderst velorganiseret sammenkomst med et fagligt indhold med fokus på blandt andet HPC og data management.

I forbindelse med konferencen snakkede vi med Christine Kirkpatrick, der arbejder med supercomputere, big data og Open Science på universitetet i San Diego i USA. Hun har et anderledes syn på GDPR, som hun ligefrem takkede EU for. Det kan du læse mere om nedenfor.

Dansk

Find dig selv og dine kollegaer: Billeder fra NeIC Konference 2019

NeIC Konference 2019 er netop løbet af stablen, og vi har indfanget stemningen fra de tre dage med masser af spændende viden og netværk mellem kollegaer.

Temaet for dagene var ”Nordic Infrastructure for Open Science” og der blev blandt andet blive set nærmere på, hvordan vi på tværs af grænser kan styrke samarbejdet indenfor den åbne videnskab.

Ligeledes var der eksempler på Open Science-samarbejder i Norden og et bredere udsyn mod de internationale sammenhænge - især European Open Science Cloud.

Dansk

NeIC står klar: Indsend dit forslag til samarbejdsprojekter om digital infrastruktur

Nordic e-Infrastructure Collaboration, eller bare NeIC, har fastsat fristen for indsendelse af projekter indenfor for e-infrastruktur.

Har du og dine kollegaer således en god idé til styrkelse af det digitale samarbejde i Norden, skal den afsendes inden den 12. juni 2019.

Det kan eksempelvis omfatte udvikling af e-infrastrukturløsninger, der understøtter open science eller udforskning af ny teknologi, deling af viden eller uddannelse til forbedring af ​​nuværende og fremtidig e-infrastrukturkapacitet.

Dansk

Husk: Tilmeldingen til NeIC2019 lukker den 1. maj

NeIC Nordic e-Infrastructure Collaboration

NeIC-konferencerne afholdes hvert andet år og samler eksperter, forskere, beslutningstagere og nationale udbydere af e-infrastruktur fra hele Norden.

Formålet er at skabe et forum for personer med interesse for e-infrastruktur, så der kan deles viden og ekspertise i et fagfællesskab med plads til socialt samvær.

Temaet for dagene er ”Nordic Infrastructure for Open Science” og der vil blandt andet blive set nærmere på, hvordan vi på tværs af grænser kan styrke samarbejdet indenfor den åbne videnskab.

Dansk

Sider

Abonnér på RSS - NeIC