DeiC har stået i spidsen for dataindsamling i Danmark omkring open data-politikker og services på institutioner, universiteter og blandt udvalgte interessenter.
Det er gjort som et led i et nordisk projekt, der igen er en del af en fælleseuropæisk opgave omkring klarlægning af, hvordan det åbne data-landskab ser ud.
Den 25. maj til 4. juni afholder CodeRefinery en gratis online workshop for alle med interesse for softwareudvikling i forbindelse med forskning.
Formålet er at gøre deltagerne bekendt med best practice og de værktøjer, som kan anvendes i moderne softwareudvikling, der kan understøtter forskning.
I fremtiden skal data managere og data stewards kende til FAIR-principperne (Findable, Accessible, Interoperable og Reusable), og hvordan de anvendes i praksis.
Den viden er der nu mulighed for at erhverve, da NeIC, SNIC og SND i samarbejde afholder det tredje nordiske kursus med titlen ”FAIR Data Stewardship Course”.
Arrangementet løber af stablen i Uppsala, Sverige, den 30. marts til 3. april 2020.
NeIC opfordrer nu konsortier bestående af e-infrastrukturudbydere, udviklere eller forskere i Norden til at foreslå samarbejdsprojekter inden for digital infrastruktur med fællesnordisk interesse.
Ønsket er, at der kan skabes et mere modent miljø, der understøtter åben videnskab og udforsker nye teknologier, deler viden eller tilbyder uddannelse til at forbedre brugen af nuværende og fremtidige e-infrastrukturkapaciteter.
High Performance Computing (HPC) fylder stadig mere og mere i dansk forskning og du kan også få glæde af teknologien.
Det er NeICs Dellingr-projekt, der stiller HPC-anlæg til rådighed på tværs af de nordiske grænser og danske forskere har derfor mulighed for at få glæde af de store computere.
Som opfølgning på sit første pilotprojekt, der startede sidste år, har NeIC Dellingr igangsat et nyt projekt.
Hvis du har et forskningsprojekt med behov for regnekraft på en supercomputer, så kan du ansøge om nationale HPC-midler i 2019. Der er netop åbnet for ansøgninger, og ansøgninger godkendes løbende inden udgangen af 2019.
Maj har stået i konferencens tegn, NeIC har nemlig afholdt sin 2019-udgave i København. Tivoli-hotellet lagde lokaler til en yderst velorganiseret sammenkomst med et fagligt indhold med fokus på blandt andet HPC og data management.
I forbindelse med konferencen snakkede vi med Christine Kirkpatrick, der arbejder med supercomputere, big data og Open Science på universitetet i San Diego i USA. Hun har et anderledes syn på GDPR, som hun ligefrem takkede EU for. Det kan du læse mere om nedenfor.
NeIC Konference 2019 er netop løbet af stablen, og vi har indfanget stemningen fra de tre dage med masser af spændende viden og netværk mellem kollegaer.
Temaet for dagene var ”Nordic Infrastructure for Open Science” og der blev blandt andet blive set nærmere på, hvordan vi på tværs af grænser kan styrke samarbejdet indenfor den åbne videnskab.
Ligeledes var der eksempler på Open Science-samarbejder i Norden og et bredere udsyn mod de internationale sammenhænge - især European Open Science Cloud.
Nordic e-Infrastructure Collaboration, eller bare NeIC, har fastsat fristen for indsendelse af projekter indenfor for e-infrastruktur.
Har du og dine kollegaer således en god idé til styrkelse af det digitale samarbejde i Norden, skal den afsendes inden den 12. juni 2019.
Det kan eksempelvis omfatte udvikling af e-infrastrukturløsninger, der understøtter open science eller udforskning af ny teknologi, deling af viden eller uddannelse til forbedring af nuværende og fremtidig e-infrastrukturkapacitet.
NeIC-konferencerne afholdes hvert andet år og samler eksperter, forskere, beslutningstagere og nationale udbydere af e-infrastruktur fra hele Norden.
Formålet er at skabe et forum for personer med interesse for e-infrastruktur, så der kan deles viden og ekspertise i et fagfællesskab med plads til socialt samvær.
Temaet for dagene er ”Nordic Infrastructure for Open Science” og der vil blandt andet blive set nærmere på, hvordan vi på tværs af grænser kan styrke samarbejdet indenfor den åbne videnskab.