Sikkerhedstjenester (DKCERT)

DeiC tilbyder en række tjenester, der er med til at øge sikkerheden på nettet.

DKCERT (Computer Security Incident Response Team) følger sikkerheden på forskningsnettet og tilbyder en række ydelser på DeiCs vegne til at forbedre sikkerheden.

Institutionerne er selv ansvarlige for sikkerheden, men DKCERT hjælper, hvis der opstår problemer. DKCERT kan desuden hjælpe med at udarbejde sikkerhedspolitikken, udføre it-revision og andre konsulentopgaver inden for it-sikkerhed.

Håndtering af sikkerhedshændelser

Instituttets websted er overtaget af hackere, der har overskrevet siderne med politisk propaganda. Hvad gør man så? Kontakt DKCERT!

Hvis instituttet er under angreb, sørger DKCERT for at kontakte de ansvarlige for den del af internettet, hvor angrebet kommer fra.

DKCERT håndterer kun sikkerhedshændelser relateret til forskningsnettet.

Sikkerhedsinformation

Hver uge informerer DKCERT om de seneste nyheder fra it-sikkerhedsverdenen i et nyhedsbrev.

Scanning af institutionens servere

Er instituttets net og systemer sikre? DKCERT scanner dem ved at benytte samme metoder som hackerne. Resultatet er en rapport, der viser, hvordan systemerne kan sikres og hullerne lukkes. Institutioner på forskningsnettet kan bestille sårbarhedsscanninger hos DKCERT.

DPO-tjenesten

DKCERTs DPO-tjeneste hjælper forsknings- og uddannelsesinstitutioner med at overholde EU's databeskyttelsesforordning, der gør det obligatorisk for alle offentlige myndigheder at have en databeskyttelsesrådgiver (Data Protection Officer, DPO). Tjenesten giver råd og vejledning til DPO'er og tilbyder mulighed for at outsource DPO-funktionen til DKCERT.

Awareness-tjenesten Phish

Som en del af den awareness-træning, der skal uddanne dine medarbejdere og studerende i god it-sikkerhed, har DKCERT udviklet en tjeneste, som på en nem og tryg måde kan gøre dine brugere klogere.

Awareness-tjenesten Phish

Revideret 13/10/15

Relaterede nyheder

Relateret indhold