Nyhedsbrev oktober 2019: Flere års arbejde er kulmineret: Nu er ISO-certificeringen i hus | CS3 åbner for indsendelse af abstracts | Her er anbefalingerne til fremtidens plan for HPC samt storage og datamanagement
Oktober har været en begivenhedsrig måned i DeiC blandt andet med fokus på DeiC konference 2019, der løber af stablen den 30.-31. oktober på Trinity Hotel og Konference Center i Fredericia. I den forbindelse er der udsendt et ekstra nyhedsbrev om konferencen, som du kan finde her.
Men det var også måneden, hvor det store ISO-certificeringsprojekt nåede en milepæl. Det har givet en dejlig ro i maven og skaber forhåbentlig besparelser blandt brugerinstitutionerne i fremtiden.
Ligeledes er de to arbejdsgrupper, som har haft fokus på fremtidens nationale digitale forskningsinfrastruktur, færdige med arbejdet. Herunder kan du finde anbefalingerne til storage og data management samt high performance computing (HPC).
Sidst men ikke mindst har det været cybersikkerhedsmåned, og SDU har blandt andet igangsat en stor awareness-kampagne, som skal sætte fokus på phishing blandt de ansatte og studerende.
Det og meget mere kan du læse om i månedens nyhedsbrev.
Husk: Nu er registreringen til Workshop on Cloud Services for Synchronisation and Sharing, eller bare CS3, åben. Arrangementet løber af stablen i København den 27.– 29. januar 2020. Der er early bird-pris frem til nytår. Tilmeldingen sker her.
Rigtig go' læselyst.
Næste nyhedsbrev udsendes i november.
Nyhedsbrevet sendes også på mail til tilmeldte abonnenter. Du kan til- og afmelde dig nyhedsbrevet pr. mail på denne side:
Flere års arbejde er kulmineret: Nu er ISO-certificeringen i hus
DeiC har afsluttet den første store del af arbejdet med at opnå en ISO-certificering. Den giver en dejlig ro i maven og skaber forhåbentlig besparelser blandt brugerinstitutionerne.
Rapporterne er klar: Her er anbefalingerne til fremtidens plan for HPC samt storage og datamanagement
To arbejdsgrupper med fokus på fremtidens nationale digitale forskningsinfrastruktur er færdige med arbejdet. Her kan du læse rapporterne.
Gennem hele oktober vil der være dansk fokus på informationssikkerhed
Oktober er valgt som national cybersikkerhedsmåned og det betyder et skærpet fokus på informationssikkerheden. Det handler om at bruge fællesskabet til oplysning og digitale kulturændringer, men vi må ikke glemme teknologien. Læs klummen af DKCERTs chef, Henrik Larsen.
SDU sender tusindvis af falske mails i stor awareness-kampagne
Syddansk Universitet sender i denne uge massevis af falske mails til de studerende. Kampagnen skal uddanne brugerne til at få en bedre sikkerhedsbevidsthed.
CS3 åbner nu for indsendelse af abstracts
Til januar er DeiC vært for den årlige CS3-konference i København, og du kan være med til at forme indholdet.
Ansøgningsrunden til de europæiske supercomputere er i gang
Nu kan du søge om gratis regnekraft på Europas største supercomputere, da HPC-samarbejdet PRACE har åbnet for ansøgninger til den 20. uddeling af regnetid.
Mød Innovationsfonden på DeiC konference
På DeiC konference 2019 kommer Innovationsfonden forbi og fortæller om udvalgte støttemuligheder. Her kan du se dagsordenen.
”Den skal være verdens bedste forsknings-computer”
En af verdens kraftigste computere skal bygges i Finland og på DeiC konference kan du møde en af entreprenørerne bag projektet. De danske universiteter deltager også aktivt i både udvikling og finansiering.
”Forskere skal ikke bruge tid på it-infrastruktur”
Budgettet og tiden kan hurtigt blive spist af arbejdstimer, der handler om it-administration i stedet for forskning. Det har et hollandsk konsortium, anDREa, i samarbejde med Microsoft nu fundet en løsning på i form af en cloud-baseret model, der blandt andet har til formål at gøre it-løsninger sikre og lettilgængelige for forskere.
MPLC-teknologi: Sådan øger du kapaciteten på dine multimode kabler
En nem løsning gør det muligt at give dine ældre multimode fiberforbindelser nyt liv. Ved en simpel installation af passivt udstyr, kan du mangedoble kapaciteten på dine ældre multimode fibre samtidig med, at du kan øge rækkevidden betragteligt.
Invitation: Kom med på et webinar for alle med interesse for European Open Science Cloud
Den 11. oktober kan du deltage i et webinar om EOSC og de aktiviteter, som er forbundet med European Open Science Cloud. Her kan du se hvordan.
Brug DeiC eScience Vidensportal
På DeiC eScience Vidensportal finder forskere og andre interesserede råd og vejledning om eScience.
eScience Vidensportal | Træningskurser
Træningsportalen på DeiC eScience Vidensportal indeholder en løbende oversigt over kurser om eScience.
Søg støtte til kurser i eScience
Ratatosk Mobility Enhancement Programme under NeIC (Nordic e-Infrastructure Collaboration) støtter kompetenceudvikling for ansatte ved nordiske forskningsinstitutioner inden for forskning og/eller personer, der arbejder med forskningsstøtte.
- Ratatosk Mobility Enhancement Travel Grant
- Open call for course mobility proposals
- NeIC Training Calendar
Podcasts om Supercomputing i Danmark
Podcastserien Supercomputing i Danmark fortæller om forskeres praktiske erfaringer med at anvende supercomputere.
Bliv pilotprojekt på en national supercomputer
Som et nationalt pilotprojekt i DeiC Kompetencecenter bliver du automatisk udpeget som High Performance Computing (HPC) front runner inden for dit forskningsfelt.
- National HPC Center, SDU (ABACUS 2.0) Alle videnskaber
- National Life Science Supercomputer, DTU (COMPUTEROME) Life Science
- Nationalt Kulturarvscluster, Det Kgl. Bibliotek (KAC) Humaniora og samfundsfag
Gratis kurser til speciale-/ph.d.-studerende via PRACE
Danmarks medlemskab af PRACE giver mulighed for gratis kurser for studerende og forskere på danske institutioner.
Følg DeiC på de sociale medier
Du kan også følge DeiC via Facebook, Twitter og LinkedIn.
Vi deler små og store nyheder og aktiviteter fra ind- og udland, os selv og samarbejdspartnere.