Nyhedsbrev august 2021: Supercomputer i kamp mod corona | EuroCC outreach educate hundreds of researchers on HPC | Ny national strategi for forskningsdata management

Af Nicolai Devantier , 31/08/21
Nyhedsbrev fra DeiC, Danish e-Infrastructure Cooperation, august 2021.
Nyhedsbrevslogo

Velkommen tilbage på arbejde. Vi håber, at alle har haft en fantastisk sommerferie.

I august-nyhedsbrevet kan du blandt andet læse historien om supercomputeren på Aalborg Universitet, der har været på overarbejde under corona-pandemien. Den har nemlig været essentiel i gensekventeringen af positive corona-prøver og dermed styringen af nedlukningen og genåbningen af samfundet.

Læs den interessante historie og få forklaringen på, hvorfor Danmark har haft et af verdens bedste overblik over smittespredningen af de forskellige virusvarianter. 

Der er netop offentliggjort en ny national strategi for forskningsdata management baseret på FAIR-principperne. FAIR-strategien skal bidrage til, at det bliver lettere at finde og genbruge data for forskere i Danmark, på tværs af landegrænser og gøre offentlig finansieret forskning tilgængelig for den almindelige borger.

Du kan også få information om hvem, der blev vinderen af det fællesnordiske udbud om tale-til-tekst-software, og at Adobe Connect fra 2022 bliver et tilvalg for den enkelte institution, hvilket naturligvis ændrer på vilkårene.

Hvis du ikke allerede har tilmeldt dig årets DeiC konference, der løber af stablen den 3.- 4. november 2021, så skal du være hurtig for at nå early bird-prisen, som udløber den 1. september. Du tilmelder dig her.

Rigtig go' læselyst.

Næste nyhedsbrev udsendes i september 2021.

Nyhedsbrevet sendes også på mail til tilmeldte abonnenter. Du kan til- og afmelde dig nyhedsbrevet pr. mail på denne side:


Supercomputer i kamp mod corona

Supercomputeren på Aalborg Universitet har været på overarbejde under corona-pandemien. Den har nemlig været essentiel i gensekventeringen af positive coronaprøver og dermed styringen af nedlukningen og genåbningen af samfundet.

Ny national strategi skal styrke forskningen gennem langt bedre adgang til forskningsdata

Nu offentliggøres den nationale Strategi for Forskningsdata Management baseret på FAIR Principperne. FAIR-strategien skal bidrage til, at det bliver lettere at finde og genbruge data for forskere i Danmark, på tværs af landegrænser og sikre data fra offentlig finansieret forskning længe efter de er produceret.

Survey to uncover needs for HPC, AI and HPDA resources and training

The EuroCC project has launched a survey designed to identify which needs the Danish academic and industrial community has with regard to HPC, AI and HPDA resources and training.

Rammekontrakten for fremtidens tale-til-tekst-tjeneste er på plads

Vinderen af det fællesnordiske udbuddet om tale-til-tekst er AmberScript. Se, hvad det betyder for dig.

EuroCC outreach educate hundreds of researchers on HPC

One work package alone has educated more than 400 researchers, students and staff across the different Danish universities on HPC.

Adgang til LUMI vil kræve sikre identiteter fra institutionerne

Forskere vil få tildelt adgang til supercomputeren LUMI via eduGAIN.

Ny tilvalgsmodel for Adobe Connect

Adobe Connect bliver fra 2022 et tilvalg for den enkelte institution, hvilket naturligvis ændrer på vilkårene. Her kan du læse, hvad det betyder.

Strategisk webinar om implementering af Open Science meritering

DeiC indbyder, på vegne af Knowledge Exchange-samarbejdet, til et strategisk webinar for beslutningstagere om implementering af Open Science meritering den 7. september kl. 10.00-11.30

Åben generalforsamling i EOSC-Nordic

Alle interesserede er velkomne til det andet store EOSC-Nordic General Assembly i København.

DeiC konference 2021: Så er programmet ved at være på plads

Konferenceprogrammet for 2021 begynder at tage form, og nu kan du finde hovedparten af talere og emner for de to dage i Bredsten ved Vejle. Husk, at der kun er early bird-pris frem til den 1. september.


Følg med i European Open Science Clouds arbejde i Norden

EOSC-Nordic-projektet handler om, at forskningen skal have mulighed for at tage afsæt i alle de data, som allerede eksisterer på tværs af fagområder og landegrænser. På den måde skal det gøres muligt, at konkrete forskningsområder kan dykke ned i en enorm vidensbank og komme op igen med nye og interessante problemstillinger ud fra det, man allerede ved.


Gratis kurser til speciale-/ph.d.-studerende via PRACE

Danmarks medlemskab af PRACE giver mulighed for gratis kurser for studerende og forskere på danske institutioner.


EuroCC

Følg med i det nyeste fra projektet på hjemmesiden.

 Følg DeiC på de sociale medier

Du kan også følge DeiC via Facebook, Twitter og LinkedIn.

Vi deler små og store nyheder og aktiviteter fra ind- og udland, os selv og samarbejdspartnere.

Relaterede nyheder

Relateret indhold