Nyhedsbrev august 2020: Aflysning af DeiC konference 2020 | Forskningsnettet har fået flere nye fiberforbindelser | eduVPN: Robust netforbindelse til nordiske akademikere

Af Nicolai Devantier , 31/08/20
Nyhedsbrev fra DeiC, Danish e-Infrastructure Cooperation, august 2020.

Lad os tage den dårlige nyhed først.

DeiC konference 2020 er desværre blevet aflyst på grund af COVID-19-situationen.

Vi vender dog tilbage for fuld damp i 2021. I mellemtiden vil DeiC arrangere en stribe webinarer og digitale møder i løbet af efteråret.

Der er heldigvis også sket en masse gode ting i sommermånederne.

DeiC har eksempelvis afsluttet arbejdet med udlægning af flere fiberforbindelser, der skal gøre forskningsnettet og adgangen til resten af Europa hurtigere og mere robust.

Og som et af de første skridt i etableringen af en ny organisationsstruktur for det nationale samarbejde om digital forskningsinfrastruktur har DeiCs bestyrelse vedtaget en ny referencegruppestruktur. Det kan du læse mere om nedenfor.

Tag også et kig på websiden ’How to FAIR’, der skal hjælpe dig med at gøre dine forskningsdata FAIR eller læs mere om fordelene ved eduVPN.

Sidst, men ikke mindst, varmt velkommen til Hannah Mihai, der er startet som data management-konsulent med base på Aarhus Universitet.

Rigtig go' læselyst.

Næste nyhedsbrev udsendes i september 2020.

Nyhedsbrevet sendes også på mail til tilmeldte abonnenter. Du kan til- og afmelde dig nyhedsbrevet pr. mail på denne side:


Aflysning af DeiC konference 2020

Vi er desværre nødsaget til at aflyse efterårets DeiC konference 2020 på grund af COVID-19-situationen.

Forskningsnettet har fået flere nye fiberforbindelser

DeiC har nu afsluttet arbejdet med udlægning af flere fiberforbindelser, der skal gøre forskningsnettet og adgangen til resten af Europa hurtigere og mere robust.

Webside med e-læringsmodul og hjælp til FAIR data

’How to FAIR’ skal hjælpe dig med at gøre dine forskningsdata FAIR. Websiden er netop gået i luften.

eduVPN: Robust netforbindelse til nordiske akademikere

Videokonferencer spiller i dag en stor rolle, og det kræver en pålidelig internetforbindelse. Når du arbejder hjemmefra, kan du koble dig direkte på forskningsnettet via eduVPN-appen, hvilket giver en solid forbindelse til det meste af verden. Her er forklaringen.

Ny referencegruppestruktur på vej

Som et af de første skridt i etableringen af en ny organisationsstruktur for det nationale samarbejde om digital forskningsinfrastruktur har DeiCs bestyrelse vedtaget en ny referencegruppestruktur.

Knowledge Exchange søger konsulent til projekt om at udgive reproducerbare data

KE leder efter en ekstern konsulent, der vil være med til at udvikle et nyt projekt om at udgive reproducerbare data. Fristen for at søge opgaven er den 9. september.

DeiC ansætter en ny data management-konsulent

Hannah Mihai er netop tiltrådt en stilling i DeiC, og hun skal blandt andet være med til at skabe en ny national FAIR data management-strategi og udvikle den danske gren af Research Data Alliance.

Partnerskabsaftale for EOSC er nu publiceret

Et nyt udkast til fremtidens udgave af EOSC skal tilføre ny energi til open science og genbrug af data på tværs af grænser.

Nu kan du søge om cloud-ressourcer gennem OCRE

Anvendelsen af cloud-services i forskningen skal styrkes, og derfor kan forskerhold nu søge om gratis ressourcer via OCRE-projektet.

Ny formand for DiSSCos tekniske advisory board er fra DeiC

DiSSCo-projektet arbejder på at gøre naturvidenskabelige data FAIR og tilgængelige på tværs af grænser. Lene Krøl Andersen fra DeiC skal lede det tekniske advisory board.


eScience Vidensportal

Brug DeiC eScience Vidensportal

På DeiC eScience Vidensportal finder forskere og andre interesserede råd og vejledning om eScience.

eScience Vidensportal | Træningskurser

Træningsportalen på DeiC eScience Vidensportal indeholder en løbende oversigt over kurser om eScience.


Følg med i European Open Science Clouds arbejde i Norden

EOSC-Nordic-projektet handler om, at forskningen skal have mulighed for at tage afsæt i alle de data, som allerede eksisterer på tværs af fagområder og landegrænser. På den måde skal det gøres muligt, at konkrete forskningsområder kan dykke ned i en enorm vidensbank og komme op igen med nye og interessante problemstillinger ud fra det, man allerede ved.


Podcasts om Supercomputing i Danmark

Podcastserien Supercomputing i Danmark fortæller om forskeres praktiske erfaringer med at anvende supercomputere.


Gratis kurser til speciale-/ph.d.-studerende via PRACE

Danmarks medlemskab af PRACE giver mulighed for gratis kurser for studerende og forskere på danske institutioner.Følg DeiC på de sociale medier

Du kan også følge DeiC via Facebook, Twitter og LinkedIn.

Vi deler små og store nyheder og aktiviteter fra ind- og udland, os selv og samarbejdspartnere.

Relaterede nyheder

Relateret indhold