Nyhedsbrev juni 2021: ”Det er intet mindre end fantastisk, at det er lykkedes” | Tilmeldingen til DeiC konference 2021 er åben | Danish research benefits extremely well from PRACE

Af Nicolai Devantier , 29/06/21
Nyhedsbrev fra DeiC, Danish e-Infrastructure Cooperation, juni 2021.

Velkommen til sommernyhedsbrevet fra DeiC.

I denne udgave kan du blandt andet læse om Skovskolen på Eldrupgaard, som har netop fået sin helt egen fiberforbindelse midt inde i skoven. Det har været en lang kamp på mere end 10 år, der nu afsluttes med digital infrastruktur i topklasse.

I de sidste 10 år har Danmark fået tildelt beregningstid gennem PRACE-partnerskabet. Samlet set svarer det til 30.000-års beregninger ved hjælp af en enkelt bærbar computer. Dermed skabes ellers uopnåelig information for danske forskere, som drager stor fordel af PRACE.

Husk også, at tilmeldingen til DeiC konference, der løber af stablen den 3.- 4. november 2021, er åben. Denne gang afholdes konferencen på Vingsted Hotel og Konferencecenter i Bredsten ved Vejle. Konferencens hovedtema er "Providing digital solutions in a changing world". Der er early bird-pris til de hurtige.

Og ha’ så en dejlig sommerferie alle sammen!

Rigtig go' læselyst.

Næste nyhedsbrev udsendes i august 2021.

Nyhedsbrevet sendes også på mail til tilmeldte abonnenter. Du kan til- og afmelde dig nyhedsbrevet pr. mail på denne side:


Danish research benefits extremely well from PRACE

For the past 10 years Denmark was awarded compute time through the Partnership for Advanced Computing in Europe corresponding to 30.000 years of calculations using a single laptop. Thereby creating otherwise unobtainable information for Danish researchers.

”Det er intet mindre end fantastisk, at det er lykkedes”

Skovskolen på Eldrupgaard har netop fået sin helt egen fiberforbindelse midt inde i skoven. Det har været en lang kamp, der nu afsluttes med digital infrastruktur i topklasse.

Tilmeldingen til DeiC konference 2021 er åben

Nu er der åbnet for tilmelding til årets DeiC konference med fokus på digital infrastruktur til fremtidens forskning.

Europa-Kommissionen og EOSC underskriver partneraftale

Europa-Kommissionen og European Open Science Cloud Association har underskrevet et aftalememorandum, som markerer starten på det europæiske partnerskab om EOSC under Horizon Europe-rammeprogrammet. DeiC har rollen som omdrejningspunkt i det danske EOSC-engagement.

Kom med til et webinar om FAIR forsknings-software

Research Data Alliance-noderne i Sverige og Danmark fortsætter arbejdet med en webinar-serie, hvor det første emne er FAIR forsknings-software. Så sæt kryds i kalenderen den 30. august.

Knowledge Exchange udbyder nu en opgave til interesserede konsulenter

KE leder efter en ekstern konsulent, der vil gennemføre en analyse af Persistent Identifiers. Fristen for at søge opgaven er den 26. juli.

Martin Bech forlader ledelsen i DeiC

- men han beholder samtidig sit job som ansvarlig for forskningsnet og tjenester. Det kan virke en smule indviklet, men det er det egentlig ikke. Forklaringen kommer her.


Følg med i European Open Science Clouds arbejde i Norden

EOSC-Nordic-projektet handler om, at forskningen skal have mulighed for at tage afsæt i alle de data, som allerede eksisterer på tværs af fagområder og landegrænser. På den måde skal det gøres muligt, at konkrete forskningsområder kan dykke ned i en enorm vidensbank og komme op igen med nye og interessante problemstillinger ud fra det, man allerede ved.


Gratis kurser til speciale-/ph.d.-studerende via PRACE

Danmarks medlemskab af PRACE giver mulighed for gratis kurser for studerende og forskere på danske institutioner.


EuroCC

Følg med i det nyeste fra projektet på hjemmesiden.

 Følg DeiC på de sociale medier

Du kan også følge DeiC via Facebook, Twitter og LinkedIn.

Vi deler små og store nyheder og aktiviteter fra ind- og udland, os selv og samarbejdspartnere.

Relaterede nyheder

Relateret indhold