Nyhedsbrev maj 2020: Første eduroam-forbindelse i Grønland er i luften | DeiCs årsrapport for 2019 er klar | Her er DKCERTs sikkerhedsvurdering af Zoom

Af Nicolai Devantier , 28/05/20
Nyhedsbrev fra DeiC, Danish e-Infrastructure Cooperation, maj 2020.

DeiCs årsrapport er nu færdig, og her kan du blandt andet læse, at i 2019 har DeiC haft fokus på at styrke den nationale infrastruktur og udviklingen af internationale samarbejder indenfor eksempelvis data management og HPC.

Vi håber også, at du kan lide det nye design, der har til hensigt at gøre de mange tal mere overskuelige gennem grafik.

Data er fundamentet i den moderne forskning, og i maj har vi set på data i henholdsvis dansk regi og på tværs af grænserne.

I nyhedsbrevet kan du således læse om mulighederne med registerdata til forskningen i en pandemitid og få et overblik over FAIR, datapolitikker og EOSC i Norden.

Det er med glæde i stemmen, at vi kan fortælle, at Grønland har fået sin første eduroam-forbindelse og således træder ind i det globale netværkssamarbejde. Vi håber, at I bliver lige så glade for eduroam, som vi er.

Zoom er stadig mødeværktøjet, der binder os sammen i hjemsendelsesperioden. Derfor har vi gjort FAQ’en om sikkerhed i programmet til en fast side, der opdateres løbende. Ligeledes har DKCERT udarbejdet en meget fin sikkerhedsvurdering af programmet.

Rigtig go' læselyst.

Næste nyhedsbrev udsendes i juni 2020.

Nyhedsbrevet sendes også på mail til tilmeldte abonnenter. Du kan til- og afmelde dig nyhedsbrevet pr. mail på denne side:


Første eduroam-forbindelse i Grønland er i luften

Grønland har fået sin første eduroam-forbindelse og er således indtrådt i den trådløse netværksklub, der omfatter mere end 100 lande.

Her er DKCERTs sikkerhedsvurdering af Zoom

DKCERT har vurderet sikkerheden i den version af Zoom, som universiteterne anvender. Her er konklusioner og anbefalinger.

Registerforskning kan kaste nyt lys over pandemien, der har ramt verden

I forbindelse med den pandemi, som vi oplever lige nu, kan registerdata være en stor hjælp til at få øje på nye sammenhænge mellem danskernes livsførelse og helbred.

Nordisk undersøgelse: Sådan står det til med FAIR og EOSC

FAIR-principperne er bredt kendte og data-politikkerne er mange steder på plads, men der mangler konkrete værktøjer til sammenkobling mellem teori og praksis. Det viser en stor nordisk spørgeskemaundersøgelse.

 

DeiCs årsrapport for 2019 er klar

I 2019 har DeiC haft fokus på at styrke den nationale infrastruktur og udviklingen af internationale samarbejder indenfor eksempelvis data management og HPC.

CodeRefinery afholder online workshop

CodeRefinery afholder for første gang en online workshop, hvor du kan lære om moderne softwareudvikling til brug i din forskning.

Her er, hvad du skal vide om sikkerheden i Zoom

Den version af Zoom, som DeiC tilbyder universiteterne, er på en række punkter anderledes end den kommercielle udgave, som alle kan købe sig adgang til. Her forklarer vi forskellene og giver svar på dine spørgsmål om sikkerheden i Zoom.


eScience Vidensportal

Brug DeiC eScience Vidensportal

På DeiC eScience Vidensportal finder forskere og andre interesserede råd og vejledning om eScience.

eScience Vidensportal | Træningskurser

Træningsportalen på DeiC eScience Vidensportal indeholder en løbende oversigt over kurser om eScience.


Søg støtte til kurser i eScience

Ratatosk Mobility Enhancement Programme under NeIC (Nordic e-Infrastructure Collaboration) støtter kompetenceudvikling for ansatte ved nordiske forskningsinstitutioner inden for forskning og/eller personer, der arbejder med forskningsstøtte. 


Podcasts om Supercomputing i Danmark

Podcastserien Supercomputing i Danmark fortæller om forskeres praktiske erfaringer med at anvende supercomputere.


Gratis kurser til speciale-/ph.d.-studerende via PRACE

Danmarks medlemskab af PRACE giver mulighed for gratis kurser for studerende og forskere på danske institutioner.



Følg DeiC på de sociale medier

Du kan også følge DeiC via Facebook, Twitter og LinkedIn.

Vi deler små og store nyheder og aktiviteter fra ind- og udland, os selv og samarbejdspartnere.

Relaterede nyheder

Relateret indhold