Nyhedsbrev februar 2020: Stor HPC-analyse omhandler nu en fireårig periode | Zoom fordoblede antallet af mødetimer i 2019 | CodeRefinery afholder workshop på DTU

Af Nicolai Devantier , 26/02/20
Nyhedsbrev fra DeiC, Danish e-Infrastructure Cooperation, februar 2020.

Gennem februar har vi set nærmere på et par af de tjenester, som DeiC tilbyder.

Online-mødetjenesten Zoom og den trådløse netforbindelse eduroam hører til blandt de populære, og det afsløres da også af statistikken for 2019, hvor begge tjenester har oplevet markante stigninger i henholdsvis mødetimer og antallet af bruger-login.

DeiCs store HPC-analyse, der sætter fokus på forskningsresultaterne fra de nationale supercomputere i Danmark, omhandler nu næsten 600 videnskabelige publikationer over en periode på fire år. Det er interessant læsning, der blandt andet fortæller, at supercomputere bliver anvendt i større og større omfang i den danske forskning. 

I nyhedsbrevet kan du ligeledes finde et par gode tilbud, som du kan blive klogere af. CodeRefinery afholder eksempelvis en gratis kode-workshop på DTU i Lyngby, og med PRACE Summer of HPC har du mulighed for at arbejde i to måneder med et videnskabeligt eller industrielt supercomputerprojekt.

Vi vil også gerne byde hjerteligt velkommen til Henrik Jensen, der er blevet ansat som sikkerhedskoordinator i telesektorens decentrale cyber- og informationssikkerhedsenhed.  

Rigtig go' læselyst.

Næste nyhedsbrev udsendes i marts 2020.

Nyhedsbrevet sendes også på mail til tilmeldte abonnenter. Du kan til- og afmelde dig nyhedsbrevet pr. mail på denne side:


Stor HPC-analyse omhandler nu en fireårig periode

I DeiCs publikationsanalyse kan du blive meget klogere på forskningsresultaterne fra de nationale supercomputere i Danmark gennem fire år.

Zoom fordoblede antallet af mødetimer i 2019

Online-mødetjenesten Zoom hører til bland de mest anvendte tjenester i DeiC, og 2019 har været et forrygende år med en solid stigning i antallet af mødetimer.

Eduroam oplever solid stigning i antallet af logins

I 2019 er der sket en markant stigning i antallet af logins på eduroam, der giver adgang til trådløse netværk på tværs af institutionerne. Her er de danske tal.

Opdateret databehandleraftale for DMPonline

Data management-planer udgør en del af fundamentet i ethvert forskningsprojekt. Her er den nye databehandleraftale for DMPonline.

Ny rapport om supercomputing er klar

Teknisk Referencegruppe for HPC har været på supercomputerkonference i Denver for at indhente viden om de nyeste HPC-systemer. Her kan du læse rapporten fra besøget.

CodeRefinery holder workshop på DTU

CodeRefinery afholder en gratis kode-workshop på DTU i Lyngby, hvor du kan lære om moderne softwareudvikling til brug i din forskning.

Bliv klog på supercomputere i din sommerferie

Med PRACE Summer of HPC har du mulighed for at arbejde i to måneder med et videnskabeligt eller industrielt supercomputerprojekt.

DKCERT har ansat en ny sikkerhedskoordinator i TeleDCIS

Telesektorens decentrale cyber- og informationssikkerhedsenhed får tilført nye kræfter.

Invitation: Indsend dit præsentationsforslag til NDN2020

Programkomiteen inviterer dig nu til at indsende forslag til præsentationer, der kan afholdes på den 31. udgave af NORDUnets konference.


eScience Vidensportal

Brug DeiC eScience Vidensportal

På DeiC eScience Vidensportal finder forskere og andre interesserede råd og vejledning om eScience.

eScience Vidensportal | Træningskurser

Træningsportalen på DeiC eScience Vidensportal indeholder en løbende oversigt over kurser om eScience.


Søg støtte til kurser i eScience

Ratatosk Mobility Enhancement Programme under NeIC (Nordic e-Infrastructure Collaboration) støtter kompetenceudvikling for ansatte ved nordiske forskningsinstitutioner inden for forskning og/eller personer, der arbejder med forskningsstøtte. 


Podcasts om Supercomputing i Danmark

Podcastserien Supercomputing i Danmark fortæller om forskeres praktiske erfaringer med at anvende supercomputere.


Gratis kurser til speciale-/ph.d.-studerende via PRACE

Danmarks medlemskab af PRACE giver mulighed for gratis kurser for studerende og forskere på danske institutioner.



Følg DeiC på de sociale medier

Du kan også følge DeiC via Facebook, Twitter og LinkedIn.

Vi deler små og store nyheder og aktiviteter fra ind- og udland, os selv og samarbejdspartnere.

Relaterede nyheder

Relateret indhold