Nyhedsbrev februar 2019: Ny - og stor bevilling til udvikling af nordisk e-infrastruktur | Danskudviklet e-læring om data management er klar | Data management: Det næste store skridt handler om kommunikation og uddannelse

Af Nicolai Devantier , 26/02/19
Nyhedsbrev fra DeiC, Danish e-Infrastructure Cooperation, februar 2019.

Så er nyhedsbrevet med månedens vigtigste DeiC-begivenheder klar, og februar har budt på en række interessante nyheder.

NeIC har netop modtaget finansiering fra EU-Kommissionen til at styrke arbejdet med European Open Science Cloud i Norden (EOSC-Nordic) samt til at lede udviklingen af FAIR data.

Projektet skal være krumtappen i den motor, som bygger det digitale fundament, der blandt andet skal gøre forskningsdata, infrastrukturtjenester og supercomputerudregninger flydende på tværs af grænser. DeiC er bidragsyder i alle EOSC-Nordics arbejdspakker, hvilket betyder, at en bred palette af DeiCs medarbejdere vil få indflydelse på mange af kerneområderne i projektet. Det bliver rigtig spændende.

Ligeledes vil vi gerne henlede opmærksomheden på tre nye online-kurser om vigtigheden af data management i forskning. De ligger nu klar til brug - med illustrative cases fra danske forskningsmiljøer.

Hør også den nye podcast om supercomputing hvor lektor Kristoffer Laigaard Nielbo fra Aarhus Universitet fortæller, hvordan han sammen med sit team udnytter anonymisering af data til spændende humanistiske forskningsprojekter.

Rigtig go' læselyst.

Næste nyhedsbrev udsendes i marts.  

Nyhedsbrevet sendes også på mail til tilmeldte abonnenter. Du kan til- og afmelde dig nyhedsbrevet pr. mail på denne side:


Data management: Det næste store skridt handler om kommunikation og uddannelse

Politikkerne er på plads, og Danmarks Nationale Data Management Forum er forankret på institutionerne. Nu handler det om at sprede det gode budskab til forskerne.

Ny - og stor bevilling til udvikling af nordisk e-infrastruktur

Europa-Kommissionen har netop tildelt NeIC seks millioner euro, der skal understøtte arbejdet med at gøre European Open Science Cloud til en konkret og brugervenlig værktøjskasse for forskere i Norden og i de baltiske lande.

Ny podcast: Sådan hjælper teknologien humanistisk forskning

I denne podcast om supercomputing i Danmark kan du høre lektor Kristoffer Laigaard Nielbo fra Aarhus Universitet fortælle, hvordan han sammen med sit team udnytter anonymisering af data til spændende humanistiske forskningsprojekter.

Danskudviklet e-læring om data management er klar

Tre online-kurser om vigtigheden af data management i forskning ligger nu klar til brug - gratis, på engelsk og med illustrative cases fra danske forskningsmiljøer.

 

Kodedeling på CodeRefinerys GitLab kan nu ske via din WAYF-konto

Det nordiske kodesamarbejde, CodeRefinery, er en af de første tjenester i WAYF til at udnytte integration mellem WAYF og udenlandske tjenester.

Programkomite forbereder DeiC konference 2019

Komiteen bag årets DeiC konference er netop nedsat.

Gratis kursus: NeIC tilbyder nu et data steward-kursus

I marts afholder NeIC et fire-dages træningsarrangement, der skal uddanne dataforvaltere ud fra FAIR-principperne.

Januar blev en rekordmåned for WAYF

Login-tjenesten WAYF runder 3.000.000 logins i januar.


eScience Vidensportal

Brug DeiC eScience Vidensportal

På DeiC eScience Vidensportal finder forskere og andre interesserede råd og vejledning om eScience.

eScience Vidensportal | Træningskurser

Træningsportalen på DeiC eScience Vidensportal indeholder en løbende oversigt over kurser om eScience.


Søg støtte til kurser i eScience

Ratatosk Mobility Enhancement Programme under NeIC (Nordic e-Infrastructure Collaboration) støtter kompetenceudvikling for ansatte ved nordiske forskningsinstitutioner inden for forskning og/eller personer, der arbejder med forskningsstøtte. 


Podcasts om Supercomputing i Danmark

Podcastserien Supercomputing i Danmark fortæller om forskeres praktiske erfaringer med at anvende supercomputere.

Bliv pilotprojekt på en national supecomputer

Som et nationalt pilotprojekt i DeiC Kompetencecenter bliver du automatisk udpeget som High Performance Computing (HPC) front runner inden for dit forskningsfelt.


Gratis kurser til speciale-/ph.d.-studerende via PRACE

Danmarks medlemskab af PRACE giver mulighed for gratis kurser for studerende og forskere på danske institutioner.Følg DeiC på de sociale medier

Du kan også følge DeiC via Facebook, Twitter og LinkedIn.

Vi deler små og store nyheder og aktiviteter fra ind- og udland, os selv og samarbejdspartnere.

Relaterede nyheder

Relateret indhold