Pressemeddelelse: DKCERT håndterer flere sikkerhedshændelser

Af Torben B. Sørensen , 04/02/15
I 2014 håndterede DKCERT 250 procent flere sikkerhedshændelser på forskningsnettet end året før. Det hjælper de danske universiteter med at bevare en høj it-sikkerhed.

DKCERT, som er en sikkerhedsorganisation under DeiC (Danish e-Infrastructure Cooperation), behandlede i 2014 i alt 65.267 sikkerhedshændelser. Det er mere end en tredobling i forhold til 2013.

Stigningen viser, at trusler mod informationssikkerheden er et stigende problem, som universiteterne skal tage alvorligt. Tallene fremgår af DKCERT Trendrapport 2015, som udkommer i dag.

"Skønt mængden af sikkerhedshændelser er stigende, er DKCERT fortsat i stand til at håndtere dem. Det skyldes blandt andet, at vi har automatiseret store dele af sagsbehandlingen gennem de senere år. Dermed får vores kunder hos universiteterne mere sikkerhed for pengene," siger divisionsdirektør Martin Bech, DeiC.

DKCERT behandler hovedsagelig to typer henvendelser: Klager ude fra internettet over aktivitet på forskningsnettet, og klager fra institutioner på forskningsnettet over angreb udefra.

Trendrapporten viser, at omkring halvdelen af hændelserne er portscanninger, som regnes for mindre alvorlige sikkerhedshændelser. Derefter kommer hændelser med computere, der indgår i botnet, samt sager om piratkopiering og andre brud på ophavsretten.

Foruden statistikker over sikkerhedshændelser i 2014 indeholder DKCERT Trendrapport 2015 en gennemgang af de vigtigste begivenheder inden for informationssikkerhed i det forgangne år. Et helt kapitel drøfter problemerne ved, at en organisations sikkerhed ofte afhænger af sikkerheden hos dens leverandører og samarbejdspartnere.

Trendrapporten afsluttes med en stribe gode råd til it-ansvarlige og ledelser på universiteterne, når det gælder om at øge informationssikkerheden.

DKCERT Trendrapport 2015 kan hentes på www.cert.dk.

Kontakt

For yderligere information: Kontakt divisionsdirektør Martin Bech, DeiC, martin.bech@deic.dk,
tlf. 35 88 82 03


Denne pressemeddelelse i PDF-format

Relaterede nyheder

Relateret indhold