Video: Arkæologer udnytter eScience

Af Torben B. Sørensen , 12/10/15
Arkæologer benytter avanceret 3D-visualisering til at dokumentere udgravningerne i det største samlede fund af krigere fra jernalderen.

To hære tørner sammen i jernalderen. Den ene nedkæmper den anden og efterlader ligene af krigerne. Et år senere bliver knogler og efterladenskaber smidt i en nærliggende sø.

Udgravningen ved Alken Enge er det største samlede fund af krigere fra jernalderen. Forskere fra Moesgaard Museum benytter avanceret 3D-visualisering til dokumentation af udgravningerne.

”3D-visualisering lader os dokumentere fundene så præcist og detaljeret som muligt,” fortæller professor i arkæologi Mads Kähler Holst, Aarhus Universitet.

Han understreger, at dokumentationen er værdifuld for kommende tiders forskere, der vil vende tilbage til fundene. De kan via visualiseringerne se udgravningerne, næsten som de så ud, da forskerne foretog dem.

Foruden 3D-visualisering benytter arkæologerne også et geografisk informationssystem til at registrere, præcis hvor de enkelte fund befandt sig.

Læs mere om eScience i arkæologi på DeiC eScience Vidensportal:

eScience åbner nye døre for arkæologien

 

Videoen kan ses ovenfor eller via dette link:

EScience and new developments in archaeology

Relaterede nyheder

Relateret indhold