Dorte Olesen formand for europæisk netværksorganisation

Af Gitte Julin Kudsk , 01/11/12

Dorte Olesen, Chair NREN PCDorte Olesen, der er tidligere direktør for UNI•C, og nu har et professorrat på DTU er blevet valgt som ny formand for det europæiske forskningsnet projekt GÉANT for en to-årig periode.

GÉANT projektets styregruppe, som går under navnet NREN Consortium Policy Committee (NREN PC) består af repræsentanter fra 36 europæiske forskningsnet (NRENs) samt  DANTE, der er driftsoperatør for nettet og TERENA, der er den fælles europæiske interesseorganisation for forskningsnet. NREN PC er ansvarlig for strategi, handlingsplaner og overvågning af GÉANT projektet.

Næste udgave af GÉANT projektet

Planlægningen af det næste projekt GN3+ går nu ind i en kritiske fase inden projektstart i April 2013, og Dorte er derfor også ansvarlig for GN3+ forsamlingen, Her bringes interessenter fra det eksisterende projekt (GN3) sammen for at planlægge og forberede den næste udgave af GÉANT projektet. 

Dorte er en kendt person indenfor netværks-verdenen. Ikke alene har hun været direktør for UNI-C der er driftsleverandør for Forskningsnettet, hun bestred også i perioden 2003-2009 hvervet som præsident for TERENA, og i 2011 var hun med i GÉANT Expert Gruppen (GEG), der udarbejdede en vision for europæisk forsknings- og uddannelsesnetværk i 2020. 

Relaterede nyheder

Relateret indhold