Stående invitation til brugere som ønsker ressourcer på Gardar computeren

Af Gitte Julin Kudsk , 19/04/13

GardarDeiC har en andel af computeren Gardar, der står på Island.

Gardar (nhpc.hi.is), er et cluster af 288 nodes, hver med 2 Intel Xeon CPUer (2.53GHz), der hver har 6 cores, således at de ialt 3456 cores giver en teoretisk ydeevne på 35TFlops. Der er 24Gbytes RAM pr. node.

Operativsystemet er linux/ROCKS og måden at bruge anlægget på er den helt traditionelle at man logger ind med ssh på en login-node, og derfra submitter batchjobs via TORQUE køsystemet.

Interesserede brugere opfordres til at melde sig

Vi har tidligere annonceret at interesserede testbrugere kunne melde sig, og i stedet for et egentligt kald om ansøgninger, har vi besluttet at åbne for alle interesserede efter følgende retningslinier:

  • Ansøgeren skal høre hjemme på et dansk universitet.
  • Tiden uddeles som udgangspunkt i portioner af 1 dag og 1 uge på den fulde computer.
  • Ansøgeren beskriver kort sit ressourcemæssige behov, hvilket fagligt område det drejer sig om og hvilke tekniske krav der er.
  • Ressourcerne vil blive tildelt efter først-til-mølle princippet.
  • Når der på et tidspunkt bliver behov for prioritering mellem ansøgningerne, vil dette ske i et samarbejde med universiteterne under hensyntagen til at sikre bedst mulig udnyttelse af den danske andel af Gardar, ligesom en spredning på flest mulige grupper og universiteter vil blive tilstræbt.

Ansøgningen sendes i frit format i en mail til Martin Bech.

Der tilstræbes svar og tildeling i løbet af et par dage.

Det er altså intentionen at barrieren for at få tid på Gardar bliver så lav som mulig, og den kan derfor tjene til testformål, skaleringsforsøg, mindre projekter og validering forud for ansøgninger om tid andre steder.

Større projekter forestiller vi os derimod, at man skal finde ressourcer til andre steder.

Man kan se mere om Gardar på nhpc.hi.is og den danske support kan kontaktes på nhpc-support@deic.dk.

Relaterede nyheder

Relateret indhold