Projekt giver overblik over undervisningsmaterialer

Af Torben B. Sørensen , 08/04/15
Frit tilgængelige undervisningsmaterialer bliver registreret på en webportal.

Et pilotprojekt under GÉANT Association har udviklet software til at give overblik over frit tilgængelige undervisningsmaterialer.

Projektet OER Portal handler om Open Education Resources. Begrebet dækker over materialer, der er frit tilgængelige og altså ikke er beskyttet af ophavsret eller licensbetingelser.

OER-materialer er ofte tilgængelige i digital form. Det giver en udfordring for underviserne: Hvordan finder de frem til relevante undervisningsmaterialer? For at lette den opgave er der brug for metadata, der beskriver indholdet af materialerne. Det gælder, hvad enten det drejer sig om videoer, lydfiler, tekster eller andet.

Indsamler og præsenterer

OER-pilotprojektet har udviklet to elementer. Det ene står for at indhente og koordinere metadata. Det andet præsenterer metadata om materialerne via en webportal. Projektet udnytter to standarder for beskrivelse af metadata, RSS (Rich Site Summary) og OAI-PMH (Open Archives Initiative Protocol for Metadata Harvesting).

I pilotprojektet blev over 22.000 multimedia-objekter indsamlet fra baser i Grækenland, Ungarn, Portugal, Spanien og USA. Oplysningerne blev filtreret og kategoriseret, hvorefter systemet kunne tilbyde over 12.000 undervisningsmaterialer opdelt i kategorier.

I næste måned overtager et nyt projekt arbejdet med OER. Det skal videreudvikle pilotprojektets software, så det kan blive til en egentlig tjeneste.

Læs mere

Open Education Resource hub and portal reaches important milestone

Open Educational Resource (OER) portal pilot

Relaterede nyheder

Relateret indhold