Konkurrence for studerende giver regnetid på supercomputer i præmie

Af Torben B. Sørensen , 18/08/15
SDU Supercomputer Challenge skal bringe virksomheder og studerende sammen om opgaver, der kan løses ved hjælp af en supercomputer.

En konkurrence for studerende på ungdomsuddannelser skal finde løsninger på virksomheders komplekse problemer. Vinderprojekterne får gratis regnetid på DeiC Nationale HPC Center, SDU.

Tanken med SDU Supercomputer Challenge er at bringe virksomheder og studerende sammen om opgaver, der kan løses på supercomputeren. Virksomhederne stiller med opgaver, de hidtil ikke har kunnet løse.

400 studerende fra forskellige ungdomsuddannelser deltager i en workshop til november, hvor virksomhederne præsenterer deres problemer. Her melder de studerende sig til at løse et af problemerne i grupper på tre-fire personer.

Syddansk Universitet tilbyder vejledning til de studerende i de kommende måneder, hvor de udarbejder en løsningsmodel. Til finalen i foråret 2016 bliver tre projekter udvalgt som vindere. De får hver tildelt 275.000 node hours på DeiC Nationale HPC Center, SDU.

En node hour er en times regnetid på en af de nodes, som supercomputeren Abacus 2.0 er sammensat af. 275.000 timer har en værdi af næsten 1,3 millioner kroner.

Desuden får de studerende en kontant præmie på kr. 25.000 til deling mellem deltagerne på holdet.

Konkurrencen er udviklet i samarbejde mellem Syddansk Universitet og matematikforeningen Logimondo. Den er finansieret af A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond.

Læs mere

SDU Supercomputer Challenge

DeiC Nationale HPC Center, Syddansk Universitet

Relaterede nyheder

Relateret indhold