Søg om regnetid på Abacus 2.0

Af Torben B. Sørensen , 19/08/15
En ansøgningsrunden om regnetid på DeiC Nationale HPC Center, SDU, er nu åben for forskere ved alle danske universiteter.

Forskere kan nu ansøge om regnetid på DeiC Nationale HPC Center, SDU. Ansøgningsrunden er åben for forskere ved alle danske universiteter.

Regnetiden på Abacus 2.0, som supercomputeren hedder, uddeles i perioder på fire måneder. Næste periode begynder den 1. november. Tidsfristen for ansøgninger er den 1. oktober.

Forskere kan ansøge om tre forskellige typer tildelinger af regnetid: Testprojekter, normale projekter og langtidsadgang.

Testprojekter kræver kun et begrænset antal ressourcer. De går gerne ud på at udforske et område eller foretage forundersøgelser. De må højst ansøge om 2.000 nodetimer på supercomputerens fede noder og noder med grafikkort, samt 10.000 timer på de slanke noder.

Normale projekter får adgang i perioden med mulighed for forlængelse til maksimalt tre perioder.

Forskningsgrupper der har brug for løbende adgang til HPC-ressourcer, kan søge om langtidsadgang. Det giver dem adgang i et år (tre perioder). Grupperne skal kunne dokumentere, at de har erfaring med at bruge HPC.

Komiteen bag tildelingen vil prioritere testprojekter højt for at få nye brugere i gang med at anvende HPC-infrastrukturen (High Performance Computing).

En alternativ mulighed for at komme til at behandle data på supercomputeren er at blive godkendt som pilotprojekt. For at få brugere fra nye fagområder ind indbyder DeiC til, at forskere kan indsende interessetilkendegivelser om pilotprojekter. Hvis et pilotprojekt bliver udvalgt, får det gratis adgang til 1.000 regnetimer samt op til otte timers konsulentbistand fra HPC-eksperterne på SDU.

Læs mere

Call for Access Autumn 2015

DeiC indbyder til pilotprojekter på supercomputer

Relaterede nyheder

Relateret indhold