Forum for datamanagement mødes for første gang

Af Torben B. Sørensen , 19/08/15
Nationalt Forum for Forskningsdata Management holder et todagesmøde, hvor medlemmerne skal diskutere begrebet datamanagement og opbygge en fælles referenceramme.

I næste uge mødes medlemmerne af Nationalt Forum for Forskningsdata Management for første gang. Det sker på et todagesmøde, hvor de skal diskutere begrebet datamanagement og opbygge en fælles referenceramme.

Forskningsdatamanagement handler om, at forskere skal kunne lagre, dele og genfinde forskningsdata.

Forummet skal fungere i tre år. Det har til opgave at etablere en praksis og en infrastruktur, så datamanagement tænkes ind lige fra begyndelsen af et forskningsprojekt.

På mødet holder repræsentanter for tre projekter oplæg om deres praktiske erfaringer med forskningsdatamanagement. Elixir fortæller om europæisk samarbejde inden for bioinformatik. 3TU.Datacentrum gennemgår en løsning til at lagre datasæt for forskere i Holland. Syddansk Universitet og Odense Universitetshospital beskriver OPEN, Odense Patient data Explorative Network, som blandt andet tilbyder en biobank og database til kliniske patientdata.

Forummet har 27 medlemmer, der kommer fra universiteter og forskningsbiblioteker. Formand er professor Henrik Pedersen fra Syddansk Universitet.

Læs mere

Nationalt Forum for Forskningsdata Management

Relaterede nyheder

Relateret indhold