Martin Bech forlader ledelsen i DeiC

Af Nicolai Devantier , 02/06/21
- men han beholder samtidig sit job som ansvarlig for forskningsnet og tjenester. Det kan virke en smule indviklet, men det er det egentlig ikke. Forklaringen kommer her.

Martin Bech træder ud af DeiC-ledelsen og fortsætter som ansvarlig for forskningsnet og tjenester.

DeiC er i disse år i gang med en transformation, hvor DeiC som en selvstændig enhed koordinerer den danske digitale forskningsinfrastruktur ved at forene brugernes ønsker og vilje med den finansiering, der er til rådighed. De fleste af DeiCs projekter og tjenester produceres af enheder på universiteterne, som DeiC indgår aftaler med.

HPC-området har længe været organiseret på denne måde, data management-området forbereder den slags aftaler i øjeblikket, og nu er turen kommet til det sidste område, Forskningsnettet og de tilhørende tjenester (som blandt andet er eduroam, WAYF, DKCERT og Zoom).

Forskningsnettet og tjenester er hidtil blevet produceret af en dedikeret enhed på DTU, hvis ledelsesstruktur har været fælles med DeiC i øvrigt.

Med det formål at kunne indgå aftaler mellem to adskilte parter, træder Martin Bech pr. 1. juli 2021 ud af DeiCs ledelse og vil så fortsætte med at være ansvarlig for den enhed på DTU, der producerer Forskningsnettet og alle de øvrige DeiC-tjenester, der hører sammen med det.

Alle eksisterende aftaler omkring tjenester, databehandleraftaler osv. fortsætter uden ændringer, idet aftaleparten altid har været DTU (der nu som før opererer på vegne af DeiC).

 

Læs mere:

Relaterede nyheder

Relateret indhold