Reykjavíks Universitet er nu med i WAYF

Af Mikkel Hald , 12/04/21
Med Reykavíks Universitet har WAYF nu optaget sit andet islandske medlem. Hermed fortsætter de seneste års trend med voksende tilslutning til WAYF blandt forsknings- og uddannelsesinstitutioner i hele det nordatlantiske område.

Reykjavíks Universitet (RU) er netop indtrådt i WAYF (Where Are You From) som brugerorganisation. Hermed har ansatte og studerende ved RU nu adgang til at identificere sig som sådanne over for en lang række webtjenester i både WAYF og eduGAIN.

Allerede nu tilgår RU-brugere eksempelvis ERASMUS-tjenesten OLA via WAYF. Og på sigt forventes WAYF-forbindelsen at give RU-forskere enkel adgang til HPC-faciliteter under LUMI.

Reykavíks Universitet er det andet islandske medlem af WAYF — Islands Universitet har nemlig allerede været med i mange år.

Bindeled mellem fjenesteudbydere og institutioner

WAYF er en digital infrastruktur, som forbinder institutioners brugerbaser og loginsystemer med eksterne webtjenester. Med løsningen logger man ind ved sin forsknings- eller uddannelsesinstitution for at få adgang til en login-beskyttet webtjeneste uden for institutionens eget login-system.

Ved at anvende WAYF slipper ansatte og studerende således for at skulle huske særskilte login­oplysninger for hver webtjeneste, som de bruger uden for deres institution.

WAYF kommunikerer med to typer organisationer: Tjenesteudbydere og institutioner.

Tjenesteudbyderne (fx et forskningsbibliotek eller en online-ordbog) stiller en tjeneste til rådighed og institutionerne stiller information om brugere til rådighed.

Løsningen sørger så for de tekniske protokol-oversættelser, der er nødvendige i kommunikationen mellem de to organisationstyper, og sikrer, at hver enkelt bruger er blevet oplyst om videregivelse af persondata.

Læs mere:

Relaterede nyheder

Relateret indhold