Fonde.dk er ny tjeneste i WAYF

Af Mikkel Hald , 18/02/21
Nu kan brugere af Fonde.dk få adgang til tjenesten med deres institutions-login.

Fundraiseren I/S har gennemført den tekniske tilslutning til WAYF af sin tjeneste Fonde.dk – et online-værktøj, som letter institutioners arbejde med fundraising.

Fonde.dk indeholder blandt andet en fonds- og puljedatabase og en række værktøjer til institutionens fundraising-indsats – fra nyheder til redigerbare skabeloner. Og nu kan brugere ved enhver abonnerende institution med WAYF-tilslutning altså få adgang til Fonde.dk med deres vante institutions-login.

Bindeled mellem fjenesteudbydere og institutioner

WAYF er en digital infrastruktur, som forbinder institutioners brugerbaser og loginsystemer med eksterne webtjenester. Med løsningen logger man ind ved sin forsknings- eller uddannelsesinstitution for at få adgang til en login-beskyttet webtjeneste uden for institutionens eget login-system.

Ved at anvende WAYF slipper ansatte og studerende således for at skulle huske særskilte login­oplysninger for hver webtjeneste, som de bruger uden for deres institution.

WAYF kommunikerer med to typer organisationer: Tjenesteudbydere og institutioner.

Tjenesteudbyderne (fx et forskningsbibliotek eller en online-ordbog) stiller en tjeneste til rådighed og institutionerne stiller information om brugere til rådighed.

Løsningen sørger så for de tekniske protokol-oversættelser, der er nødvendige i kommunikationen mellem de to organisationstyper, og sikrer, at hver enkelt bruger er blevet oplyst om videregivelse af persondata.

På det tekniske niveau er tilslutningen af Fonde.dk endnu et eksempel på en enkel integration til WAYF ved hjælp af SAML2jwt-mikrotjenesten — hvorved udviklerne slipper for at arbejde med SAML2, XML eller OIDC.

Læs mere:

Relaterede nyheder

Relateret indhold